Αρχική Ελλάδα Κιλκίς: Μαθητές μετέτρεψαν παλαιούς υπολογιστές σε θερμοκήπια

Κιλκίς: Μαθητές μετέτρεψαν παλαιούς υπολογιστές σε θερμοκήπια

Η εφευρετικότητα μαθητών στο Κιλκίς αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού του Δημάρχου αλλά και του έντονου ενδιαφέροντος των προέδρων του ΕΒΕΑ και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων

Εντυπωσίασαν με την εφευρετικότητα τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς που κατόρθωσαν αξιοποιώντας παλαιά αντικείμενα να τα μετατρέψουν σε θερμοκήπια, παράγοντας μάλιστα αγροτικά προϊόντα που θεωρούνται Υπερτροφές.

Ο Δήμαρχος του Κιλκίς αναγνώρισε την καινοτομία σκέψης και υλοποίησης κάνοντας την ακόλουθη ανάρτηση: «Τα παιδιά μας προοδεύουν, βάζουν υψηλούς στόχους, τους πετυχαίνουν και η δική τους ικανοποίηση είναι η δική μας χαρά!

Στη σημερινή επίσκεψή μου στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Ιωάννη Μπρατάκο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χάρη Λαμπρόπουλο νιώσαμε απέραντα περήφανοι για το πρωτοποριακό εγχείρημα των μαθητών να οργανώσουν μια εικονική επιχείρηση στηριγμένη στην καλλιέργεια των μικρολαχανικών, μιας κουζίνας με γεύση από το μέλλον.

Υπό την φωτεινή καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους τα παιδιά εφηύραν τρόπους και προσέγγισαν την κυκλική οικονομία με εντυπωσιακές ιδέες που υπηρετούν την καινοτομία, την συλλογικότητα και την υπεύθυνη συμμετοχή σε δημόσια κοινωνικά αγαθά στοιχισμένοι πίσω από τις σύγχρονες απόψεις για την υγιεινή διατροφή.

Με την εικονική επιχείρηση που έχουν αναπτύξει συμβάλλουν στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων που θεωρούνται υπερτροφές και μπορούν να απορροφηθούν με σχετική άνεση στην αγορά.

Με πολύ απλά υλικά, με εξαρτήματα παλιών υπολογιστών, καλλιεργούν σε αυτοματοποιημένο περιβάλλον και συγκομίζουν ποικιλίες μικρολαχανικών.

Το παράδειγμα του Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς μας διδάσκει ότι η δύναμη των ριζοσπαστικών ιδεών και του ενθουσιασμού που βάζουν σ΄ αυτές τα παιδιά μας μπορεί να αλλάξει θετικά την καθημερινότητά αλλά και τη συνολική αντίληψή μας για τον τον κόσμο. Θερμά συγχαρητήρια»!

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Άρτα: Γυναίκα πνίγηκε από φαγητό και πέθανε μπροστά στον σύζυγό της

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα Μικροσπηλιάς στην Άρτα, καθώς μία γυναίκα πνίγηκε από το φαγητό και πέθανε...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: 51χρονος βρέθηκε νεκρός σε προχωρημένη σήψη μέσα σε φορτηγό

Μια υπόθεση θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ένας 51χρονος βρέθηκε νεκρός το πρωί...

Ρωσία: Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το αεροδρόμιο «φάντασμα»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ψωμί: Γιατί οι αρτοποιοί εξετάζουν αυξήσεις έως 15 λεπτά στην φρατζόλα [γράφημα]

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ιράν: Καταδίκη σε θάνατο σε 4 άνδρες για ποτά «μπόμπες» που σκότωσαν 17 ανθρώπους

Τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για την Παρασκευή και διανομή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, τα οποία προκάλεσαν τον...