Αρχική Κόσμος Κίνα: Δεν δημοσιεύουν τον αριθμό των αποτεφρώσεων της πανδημίας

Κίνα: Δεν δημοσιεύουν τον αριθμό των αποτεφρώσεων της πανδημίας

Το πρώτο γνωστό κρούσμα κοροναϊού (COVID-19) αναφέρθηκε στην Κίνα προς τα τέλη του 2019 και όταν άρχισε να εξαπλώνεται

Η Κίνα δεν δημοσίευσε τον αριθμό των αποτεφρώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο χειμώνα σε τριμηνιαία έκθεση, ανέφερε την Πέμπτη η South China Morning Post (SCMP). Το Πεκίνο έχει κρατήσει έναν βασικό δείκτη του αριθμού των νεκρών από την πανδημία για μια χρονική περίοδο που το έθνος αντιμετώπισε το μεγαλύτερο κύμα Covid.

Το πρώτο γνωστό κρούσμα κοροναϊού (COVID-19) αναφέρθηκε στην Κίνα προς τα τέλη του 2019 και όταν άρχισε να εξαπλώνεται, κηρύχθηκε έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος τον Ιανουάριο του 2020.

Το ξέσπασμα έγινε πανδημία μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες εκείνο το έτος τον Μάρτιο και προκάλεσε όλεθρο στην ανθρωπότητα, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους και αφήνοντας πολλούς άλλους να ταλαιπωρούνται από τον Covid.

Ωστόσο, ο κόσμος, σε κάποιο βαθμό, παρέμεινε δύσπιστος σχετικά με τα δεδομένα που προέρχονταν από την Κίνα, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια και την ακρίβεια των πληροφοριών σχετικά με την προέλευση του Covid’a, τον αριθμό των θανάτων και πολλά άλλα.

Η τελευταία εξέλιξη αναφέρει ότι την περασμένη Παρασκευή (9 Ιουνίου), το κινεζικό Υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων δημοσίευσε συνοπτικά στατιστικά στοιχεία για τον γάμο και την κοινωνική πρόνοια για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Η απροσδόκητη καθυστέρηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την εγκυρότητά της.

Η απουσία αριθμών καύσης αποτέφρωσης ήταν αρκετά ασυνήθιστη καθώς το υπουργείο τους δημοσίευσε από το 2007 σε τριμηνιαία βάση.

Φαίνεται ότι ο Covid έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο δημοσίευσε η Κίνα, όπως τα δεδομένα αποτέφρωσης του τέταρτου τριμήνου που κυκλοφόρησαν συνήθως τους δύο πρώτους μήνες του επόμενου έτους πριν από το 2020.

Μια έκθεση της SCMP ανέφερε ότι το γραφείο πολιτικών υποθέσεων του Chongqing δημοσίευσε μια ανακοίνωση στις 9 Ιουνίου στην οποία ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση δεδομένων για τις πολιτικές υποθέσεις έχει ανασταλεί επ’ αόριστον μετά από οδηγία του Υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, το υπουργείο είπε ότι τα δεδομένα του 2023 θα παρακρατηθούν προσωρινά και θα «συγχρονιστούν με τις νέες διατάξεις για τα δεδομένα που δημοσιεύονται στο πρόσφατα εγκεκριμένο «Σύστημα Στατιστικής Έρευνας για Πολιτικές Υποθέσεις» από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής».

Όσον αφορά τα δεδομένα σε επίπεδο επαρχίας, η SCMP αναφέρθηκε σε μια καταμέτρηση που έδειξε ότι αρκετές περιοχές αψήφησαν τις προηγούμενες πρακτικές τους και απέρριψαν τους αριθμούς αποτέφρωσης νεκρών από τις δημόσιες ανακοινώσεις.

Ανέφερε ότι οι επαρχίες Jiangsu και Zhejiang και οι δήμοι του Chongqing και του Πεκίνου δημοσίευσαν τα στοιχεία τους για το τέταρτο τρίμηνο σε μεγάλο βαθμό στην ώρα τους, ωστόσο, παρέλειψαν τους αριθμούς των υπηρεσιών αποτέφρωσης. Εν τω μεταξύ, οι επαρχίες Χουμπέι, Γκουανγκντόνγκ και Τζιανγκσί δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει κανένα από τα στοιχεία πολιτικών υποθέσεων του τέταρτου τριμήνου.

Τον Απρίλιο, ερευνητές στην Κίνα δημοσίευσαν αναφορές που καταρρίπτουν αναπόδεικτες θεωρίες που συνδέουν την εξάπλωση του ιού με διαρροές εργαστηρίου. Οι ερευνητές του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (China CDC) δημοσίευσαν μια ανάλυση επιχρισμάτων, τα οποία συλλέχθηκαν σε μια υγρή αγορά στο Wuhan, ένα μέρος στην Κίνα όπου λέγεται ότι προήλθε ο Covid.

Η λεπτομερής αναφορά, η οποία δημοσιεύτηκε στο Nature στις 5 Απριλίου, δημιουργήθηκε μετά από ανάλυση των δειγμάτων που συλλέχθηκαν τις πρώτες εβδομάδες της εξάπλωσης του Covid στη Γουχάν. Ήταν επίσης η πρώτη ανάλυση των κινεζικών επιχρισμάτων της Χονδρικής Αγοράς Θαλασσινών Χουανάν, με κριτές από ομοτίμους, την οποία ο κόσμος ζητούσε από την Κίνα να δημοσιεύσει.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο – «Τουλάχιστον τώρα ελπίζω σε κάτι, έχω μια ευκαιρία»

Ένας 58χρονος Αμερικανός έγινε προ ημερών ο δεύτερος άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύθηκε καρδιά από γενετικά τροποποιημένο χοίρο. Όπως και η πρώτη παγκοσμίως (τον Ιανουάριο του...

Η αλήθεια πίσω από το σεξουαλικό σκάνδαλο με το δελφίνι που συντάραξε τον κόσμο

Το 1990 ένας άντρας στη βορειοανατολική Αγγλία συνελήφθη επειδή σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίστηκε να κακοποιεί σεξουαλικά ένα δελφίνι. Ο Άλαν...

Κτηνωδία στη Λέσβο – 62χρονος σκότωσε γάτα με καλάμι ψαρέματος

Μία ακόμα ανατριχιαστική υπόθεση κακοποίησης ζώων σημειώθηκε αυτή τη φορά στη Λέσβο, με έναν 62χρονο να σκοτώνει...

«Βόμβα» για τη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες: Ποιοι θα «τιμωρηθούν»

Μία σειρά από σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής...

Χαλκίδα: «Νταής» έριχνε σε γυναίκα μπουνιές και κλωτσιές στη μέση του δρόμου

Ακόμη ένα περιστατικό γυναικείας κακοποίησης έρχεται στο φως, αυτήν τη φορά στη Χαλκίδα, με το δράστη να...