Αρχική Κόσμος Κινα: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο με ορισμένες «σκιές»

Κινα: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο με ορισμένες «σκιές»

Η Κίνα ενέκρινε το πρώτο της εμβόλιο COVID-19 για γενική χρήση την Πέμπτη, το οποίο αναπτύχθηκε από μια θυγατρική του κρατικού φαρμακευτικού γίγαντα Sinopharm.

Δεν έχουν δημοσιευτεί δημοσίως λεπτομερή δεδομένα αποτελεσματικότητας του εμβολίου, αλλά ο προγραμματιστής του, το Beijing Biological Products Institute, μονάδα της θυγατρικής της Sinopharm China National Biotec Group (CNBG), δήλωσε την Τετάρτη ότι το εμβόλιο του ήταν 79,34% αποτελεσματικό στην πρόληψη των ανθρώπων από την ανάπτυξη της νόσου.

Τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων από την Κίνα παρακολουθούνται στενά από πολλές αναπτυσσόμενες χώρες καθώς έχουν περιορίσει την έγκαιρη πρόσβαση σε εμβόλια που αναπτύχθηκαν από δυτικούς κατασκευαστές φαρμάκων και αναζητούν εναλλακτικές από την Κίνα και τη Ρωσία.

«Η έγκριση της Κίνας θα μπορούσε να ενισχύσει την αξιοπιστία του εμβολίου», δήλωσε ο Dong-yan Jin, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

«Αλλά εάν το εμβόλιο θέλει να λάβει μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες, χρειάζονται περισσότερα δεδομένα» συμπλήρωσε.

Στην Κίνα οι εμβολιασμοί έτρεχαν παράλληλα με τις κλινικές δοκιμές

Ενώ η Κίνα ήταν πιο αργή από αρκετές άλλες χώρες στην έγκριση εμβολίων COVID-19, εμβολιάζει μερικούς πολίτες για μήνες με 3 διαφορετικά εμβόλια να υποβάλλονται σε δοκιμές της 3ης φάσης.

Η Κίνα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης τον Ιούλιο με στόχο βασικούς εργαζόμενους και άλλους που είχαν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, είχε χορηγήσει περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια δόσεις από τις 15 Δεκεμβρίου χρησιμοποιώντας τουλάχιστον τρία διαφορετικά προϊόντα – δύο που αναπτύχθηκαν από την CNBG και μία από την Sinovac Biotech.

Ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού Sinopharm ακολουθεί το ποσοστό επιτυχίας άνω του 90% των ανταγωνιστικών εμβολίων από την Pfizer Inc και τον συνεργάτη της BioNTech SE και Moderna Inc., επισημαίνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Κίνα στον παγκόσμιο αγώνα για την ανάπτυξη επιτυχημένων εμβολίων COVID-19.

Η Κίνα έχει τουλάχιστον πέντε εμβόλια, τα οποία αναπτύχθηκαν από την Sinovac, τις μονάδες CNBG, την CanSino Biologics και την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, σε δοκιμές στα τελευταία στάδια, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειές της να αναπτύξει ένα εγχώριο εμβόλιο.

news4health.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δημόπουλος: Ισως κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας

Το γεγονός ότι παρά τα μέτρα τα κρούσματα δεν μειώνονται προβληματίζει τους επιστήμονες Στους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό αλλά και στο ερώτημα αν...

Χαμός με τα πρωκτικά τεστ στην Κίνα!

Υποχρεωτικά σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην χώρα κατέστησε τα πρωκτικά τεστ η Κίνα. Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι η διαδικασία – η οποία...

Παγώνη: Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία – Τα μέτρα μπορούν να αποδώσουν

Για την πολύ δύσκολη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, με τους ασθενείς με κορωνοϊό που συνεχώς αυξάνονται όσο και με τους non covid ασθενείς, μίλησε...

F-15E: Απόλυτος καταστροφέας, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 15 κατευθυνόμενες βόμβες

Αν και πρωτοπέταξε το 1972 και «ανέλαβε υπηρεσία» το 1976, το αμερικανικό μαχητικό παντώς καιρού F-15 όχι μόνο συνεχίζει να αποτελεί μια από τις...

Σεισμός στην Ελασσόνα: «Νέο ρήγμα, σπάνιο φαινόμενο που έγινε τελευταία φορά το 2014»

Έκπληξη και ανησυχία προκάλεσε χθες στους σεισμολόγους ο νέος ισχυρός μετασεισμός, που άγγιξε τα 6 Ρίχτερ, στην Ελασσόνα. «Πρόκειται για κύριο σεισμό που θα έχει...