Αρχική Κόσμος Κινα: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο με ορισμένες «σκιές»

Κινα: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο με ορισμένες «σκιές»

Η Κίνα ενέκρινε το πρώτο της εμβόλιο COVID-19 για γενική χρήση την Πέμπτη, το οποίο αναπτύχθηκε από μια θυγατρική του κρατικού φαρμακευτικού γίγαντα Sinopharm.

Δεν έχουν δημοσιευτεί δημοσίως λεπτομερή δεδομένα αποτελεσματικότητας του εμβολίου, αλλά ο προγραμματιστής του, το Beijing Biological Products Institute, μονάδα της θυγατρικής της Sinopharm China National Biotec Group (CNBG), δήλωσε την Τετάρτη ότι το εμβόλιο του ήταν 79,34% αποτελεσματικό στην πρόληψη των ανθρώπων από την ανάπτυξη της νόσου.

Τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων από την Κίνα παρακολουθούνται στενά από πολλές αναπτυσσόμενες χώρες καθώς έχουν περιορίσει την έγκαιρη πρόσβαση σε εμβόλια που αναπτύχθηκαν από δυτικούς κατασκευαστές φαρμάκων και αναζητούν εναλλακτικές από την Κίνα και τη Ρωσία.

«Η έγκριση της Κίνας θα μπορούσε να ενισχύσει την αξιοπιστία του εμβολίου», δήλωσε ο Dong-yan Jin, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

«Αλλά εάν το εμβόλιο θέλει να λάβει μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες, χρειάζονται περισσότερα δεδομένα» συμπλήρωσε.

Στην Κίνα οι εμβολιασμοί έτρεχαν παράλληλα με τις κλινικές δοκιμές

Ενώ η Κίνα ήταν πιο αργή από αρκετές άλλες χώρες στην έγκριση εμβολίων COVID-19, εμβολιάζει μερικούς πολίτες για μήνες με 3 διαφορετικά εμβόλια να υποβάλλονται σε δοκιμές της 3ης φάσης.

Η Κίνα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης τον Ιούλιο με στόχο βασικούς εργαζόμενους και άλλους που είχαν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, είχε χορηγήσει περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια δόσεις από τις 15 Δεκεμβρίου χρησιμοποιώντας τουλάχιστον τρία διαφορετικά προϊόντα – δύο που αναπτύχθηκαν από την CNBG και μία από την Sinovac Biotech.

Ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού Sinopharm ακολουθεί το ποσοστό επιτυχίας άνω του 90% των ανταγωνιστικών εμβολίων από την Pfizer Inc και τον συνεργάτη της BioNTech SE και Moderna Inc., επισημαίνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Κίνα στον παγκόσμιο αγώνα για την ανάπτυξη επιτυχημένων εμβολίων COVID-19.

Η Κίνα έχει τουλάχιστον πέντε εμβόλια, τα οποία αναπτύχθηκαν από την Sinovac, τις μονάδες CNBG, την CanSino Biologics και την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, σε δοκιμές στα τελευταία στάδια, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειές της να αναπτύξει ένα εγχώριο εμβόλιο.

news4health.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη κόντεψε να πεθάνει μετά από υπηρεσίες αισθητικής – Της άρπαξαν 63.000 ευρώ

Το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκομίσθηκε παράνομα από τις δύο περιπτώσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 87.820 ευρώ.Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής...

Φυλακές Μαλανδρίνου: Θάνατος 46χρονου βαρυποινίτη – Γιατί είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη

Τον άτυχο άνδρα βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του οι άλλοι κρατούμενοιΑιφνίδιος θάνατος κρατούμενου στις Φυλακές Μαλανδρίνου καταγράφηκε το πρωί του περασμένου...

ΔΕΔΔΗΕ: 393 προσλήψεις αορίστου χρόνου σε όλη τη χώρα

Ποιες ειδικότητες συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να επιτευχθεί με ταχύτερους ρυθμούς ο εκσυγχρονισμός της Εταιρίας και...

Πετράκος – Δρουγας για την ενίσχυση ποδοσφαιρικών ενώσεων: “Τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια”

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Ενίσχυση ποδοσφαιρικών ενώσεωνκ. Πρόεδρε, κ. Περιφερειάρχη,Σε δελτίο τύπου στις 17/5 είδαμε την απόφαση για ενίσχυση των ποδοσφαιρικών ενώσεων Πελοποννήσου με...

Κύπρος: Τραγικός θάνατος 43χρονου – Πνίγηκε ενώ έτρωγε σε εστιατόριο

Ο 43χρονος πνίγηκε από ένα κομμάτι κρέας, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στην περιοχή της Γερμασόγειας στην Κύπρο.Τραγικό θάνατο βρήκε χθες βράδυ...