Αρχική Κόσμος Κίνα: Εντυπωσιακή καθέλκυση του 3ου της αεροπλανοφόρου

Κίνα: Εντυπωσιακή καθέλκυση του 3ου της αεροπλανοφόρου

Είναι ένα υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο το οποίο τεχνολογικά και ηλεκτρονικά θεωρείται πιο προηγμένα από τα άλλα δυο αεροπλανοφόρα της χώρας.

Μόνο 8 χώρες σε όλον τον κόσμο διαθέτουν στον στόλο τους, τους γίγαντες των θαλασσών τα αεροπλανοφόρα. Είναι οι ΗΠΑ που έχουν 11, η Κίνα που έχει πλέον 3, η Βρετανία που έχει 2, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ινδία και η Ταϊλάνδη με 1.

Το νέο αεροπλανοφόρο της Κίνας ονομάζεται Fujian (πήρε το όνομα της ομώνυμης επαρχίας της χώρας) και όπως λένε οι Κινέζοι θα εξοπλίσει το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της χώρας.

Χαρακτηριστικά

Το Fujian είναι ότι πιο σύγχρονο έχουν να παρουσιάσουν οι κινέζοι, θα χρησιμοποιεί ολοκληρωμένη ηλεκτρική πρόωση ενώ θα έχει και ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες για καλύτερη απονήωση των πολεμικών αεροσκαφών.

Το μήκος του θα ξεπερνάει τα 320 μέτρα και το πλάτος του τα 78, ενώ το εκτόπισμα του θα αγγίζει τους 100.000 τόνους. Άρχισε να κατασκευάζεται το 2010 και 12 χρόνια μετά έγινε η καθέλκυση του. Πλέον θα αρχίσουν οι δοκιμαστικοί πλόες και μέσα στο 2023 οι Κινέζοι πιστεύουν ότι θα τεθεί σε υπηρεσία. Είναι το πρώτο αεροπλανοφόρο το οποίο κατασκευάστηκε από την αρχή σε ναυπηγεία στην Κίνα. Τα δυο προηγούμενα είτε είχαν αγοραστεί δεύτερο χέρι (πχ από την Ουκρανία) είτε έγιναν σε ναυπηγεία άλλων χωρών.

Η καθέλκυση του νέου αεροπλανοφόρου έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαρκή ένταση εξαιτίας της Ταϊβάν, της νήσου των 24 εκατομμυρίων ανθρώπων που οι Κινέζοι θεωρούν ότι είναι αποσχισμένη κινεζική επαρχία προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σπίτι μου: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Υποβλήθηκαν ήδη περισσότερες από 40.000

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Γυναίκες: Σύνταξη στα 55 με Βαρέα – Παραδείγματα

Ακόμη και στα 55 έτη μπορεί να συνταξιοδοτηθεί μια γυναίκα η οποία είχε 4.500 ένσημα το 2010, εκ των...

New York Times: «Η Ελλάδα ανθεί έπειτα από μία δεκαετία»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Προχωράει το έργο κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας στη Μεσόγειο -Ποιες περιοχές θα ενώσει

Την άγουσα της υλοποίησης παίρνει σιγά-σιγά το πρότζεκτ της κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας της Μεσογείου που θα βρίσκεται στον...

Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονης από 15χρονες στη Ρόδο – Τη χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το πρόσωπο

Ένα νέο περιστατικό βίας από ανήλικους έρχεται στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ανησυχία για τις επιθέσεις που έχουν λάβει...