Αρχική Κόσμος Κίνα – Tιμωρία δεκάδων αξιωματούχων επειδή τους «ξέφυγε» η μετάλλαξη Δέλτα

Κίνα – Tιμωρία δεκάδων αξιωματούχων επειδή τους «ξέφυγε» η μετάλλαξη Δέλτα

Η Κίνα τιμώρησε περισσότερους από 40 τοπικούς αξιωματούχους για την αποτυχία τους να ελέγξουν την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τη χειρότερη αναζωπύρωση της Covid-19 που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η τρέχουσα επιδημία, που πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ναντζίνγκ, στην Ανατολική Κίνα, έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από τις μισές από τις 31 επαρχίες της Κίνας και προκάλεσε περισσότερες από 1.000 συμπτωματικές λοιμώξεις σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το CNN και με βάση τις ημερήσιες αναφορές της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Οι αρχές έχουν σπεύσει να επιβάλουν αυστηρά lockdown, μαζικά τεστ, εκτεταμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και καραντίνες – ένα αυστηρό πρωτόκολλο ενεργειών που η χώρα είχε χρησιμοποιήσει και σε άλλες περιόδους έξαρσης της πανδημίας, για να εξαλείψει γρήγορα τις σποραδικές εξάρσεις.

Τέτοια μέτρα έχουν αναπτυχθεί σε κλίμακα και ένταση τόσο μεγάλη, που δεν έχουν παρατηρηθεί στην Κίνα από το αρχικό ξέσπασμα της πανδημίας, στις αρχές του 2020. Όσοι αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν τα μέτρα άμεσα ή επαρκώς, τώρα αντιμετωπίζουν πειθαρχικά μέτρα.

Σε ολόκληρη τη χώρα, τουλάχιστον 47 αξιωματούχοι, από αρχηγούς τοπικών κυβερνήσεων, μέχρι και υπεύθυνους υγειονομικών επιτροπών, νοσοκομείων και αεροδρομίων, έχουν τιμωρηθεί για αμέλεια, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις και αναφορές κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Στο Ναντζίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιανγκσού, 15 αξιωματούχοι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι, επειδή επέτρεψαν την εξάπλωση λοιμώξεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ναντζίνγκ Λούκου, σύμφωνα με δήλωση της Κεντρικής Επιτροπής για την Επιθεώρηση της Πειθαρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος (CCDI).

Το αεροδρόμιο είναι το σημείο όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η εξάπλωση, με εννέα καθαρίστριες που βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου κύκλου τέστ κοροναϊού. Οι αρχές έχουν συνδέσει το cluster αυτό με πτήση από τη Ρωσία, που έφτασε στις 10 Ιουλίου.

Τρεις αξιωματούχοι στο αεροδρόμιο βρίσκονται υπό έρευνα από τις τοπικές αρχές και δύο από αυτούς έχουν συλληφθεί. Άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του αντιδημάρχου του Ναντζίνγκ, έχουν τιμωρηθεί με ποινές που κυμαίνονται από αναστολή καθηκόντων έως αυστηρές προειδοποιήσεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Στο Ζανγκγιάγιε, ένα τουριστικό κέντρο στη νότια επαρχία Χενάν, φημισμένο για τους καρστικούς σχηματισμούς που ενέπνευσαν την ταινία Avatar, 18 αξιωματούχοι τιμωρήθηκαν για τη χαλαρή ανταπόκρισή τους στην αντιμετώπιση της έξαρσης, σύμφωνα με άλλη δήλωση του CCDI.

Το Ζανγκγιάγιε τέθηκε σε καραντίνα τον περασμένο μήνα μετά από μία θεατρική παράσταση, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι και η οποία ενίσχυσε τις ανησυχίες για εκδήλωση υπερβολικής διασποράς που συνδέεται με το cluster της Ναντζίνγκ.

Η πόλη Γιανγκτζού, που γειτνιάζει με την Ναντζίνγκ, έχει γίνει ένα hotspot Covid. Από την Τρίτη, έχουν αναφερθεί 394 συμπτωματικές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων 26 «σοβαρών κρουσμάτων», ενώ έξι ασθενείς είναι βαριά άρρωστοι.

Την Κυριακή, η πειθαρχική επιτροπή του Γιανγκζού εξέδωσε προειδοποιήσεις για έξι αξιωματούχους και επέκρινε άλλους δύο, για κακούς χειρισμούς σε ένα χώρο διενέργειας μαζικών τεστ, όπου ο ιός εξαπλώθηκε μεταξύ των πολιτών που είχαν προσέλθει για να κάνουν τεστ. Από τότε, έχουν καταγραφεί πάνω από 30 νέα κρούσματα στην περιοχή.

Η στρατηγική της Κίνας για «μηδενική ανοχή» έναντι της Covid έχει ασκήσει τεράστια πίεση στις τοπικές κυβερνήσεις, προκειμένου να κρατήσουν τον ιό μακριά, ενώ ένας σημαντικός αριθμός αξιωματούχων έχει τιμωρηθεί κατά τους προηγούμενους κύκλους των τοπικών επιδημιών.

Πηγή: ΟΤ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει, η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2022. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου...

Εκπληκτικές προσγειώσεις αεροπλάνων στο επικίνδυνο αεροδρόμιο Λούκλα του Νεπάλ

Λόγω του πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς του και το γεγονός ότι το όρος Έβερεστ βρίσκεται στο Νεπάλ, η χώρα προσελκύει...

4 Έλληνες παίκτες ριάλιτι που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία

Τους γνωρίσαμε μέσα από τα ριάλιτι που συμμετείχαν και νήμα της ζωή τους κόπηκε απότομα σε τροχαία δυστυχήματα που συγκλόνισαν.Πολλά χρόνια...

Η Ιταλία ζητά να προστεθεί ο εσπρέσο στον κατάλογο της παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO

Η Ιταλία διεκδικεί να συμπεριληφθεί ο ιταλικός καφές εσπρέσο στον κατάλογο της «άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» της UNESCO, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός...

Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος – φυσικού αερίου: Αναλυτικά οι νέοι δικαιούχοι

Ως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών το επίδομα δικαιούνται οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής τάσης και οι καταναλωτές αγροτικής χρήσης μέσης τάσης για την...