Αρχική Πολιτική ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: «Είναι δυνατόν να μας κλείνουν τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει,...

ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: «Είναι δυνατόν να μας κλείνουν τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ;»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

     Είναι δυνατόν να μας κλείνουν τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ;

-Πότε η κοινωνία θα δει πού πραγματικά πάμε;

-Πότε ο λαός θα δει με τα δικά του μάτια, και όχι μόνον των ΜΜΕ, όσα διαδραματίζονται;

-Οι τοπικές κοινωνίες αργοπεθαίνουν και εμάς απασχολεί τί κόμμα θα ψήφιζε ο Κολοκοτρώνης;

-Η πανδημία καλπάζει, οι επιχειρήσεις ανοιγοκλείνουν, οι επικοινωνιακές πολιτικές έχουν κυριαρχήσει της αλήθειας και της ειλικρίνειας και η έγνοια τους είναι … τί θα ήταν  σήμερα ο κάθε αγωνιστής του 1821;

Πολλά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν το μέλλον και την ζωή των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την εστίαση, τον τουρισμό κ.λ.π, δηλαδή επηρεάζουν όλους τους τομείς της οικονομίας μας, από τους οποίους περιμένουμε να επιβιώσουμε ως πολίτες και νοικοκυριά.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν κλήθηκαν για συζητήσεις οι βασικοί κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς. Οι αποφάσεις θα παρθούν από την κυβέρνηση σε κλειστά γραφεία  ή στις επιτροπές της Βουλής, χωρίς διάλογο και ουσιαστική διαβούλευση με εκείνους που τους αφορούν!

Για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εργοδοτική αυθαιρεσία με το ωράριο εργασίας και την ζωή των εργαζομένων να γίνεται λάστιχο, χωρίς κανόνες ακόμη και το Σαββατοκύριακο. 10ωρη δουλεία και απλήρωτες υπερωρίες!

Για την εστίαση, υποσχέσεις μέχρι τώρα, χωρίς να εξασφαλίζονται ουσιαστικά σε όλους χρηματικά ποσά για το ξεκίνημά τους, όποτε αυτό γίνει, που φαίνεται τελικά μετά το ΠΑΣΧΑ!

Στον τομέα των εμπορικών επιχειρήσεων τα μέχρι τώρα μέτρα, με το αλαλούμ της κυβέρνησης να συνεχίζεται, στοιχίζουν πολύ ακριβά. Τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις! Στόχος τους μετά την πανδημία να μπορούν εύκολα να αλλάξουν ‘χέρια’. Το μεγαλύτερο τμήμα τους με τον νέο Πτωχευτικό νόμο θα έχει πτωχεύσει.

Για τον κυριότερο τομέα, τους παραγωγούς-αγρότες, ούτε πρόγραμμα ούτε στρατηγική για την επιβίωσή τους. Κουμάντο κάνουν τα συμφέροντα των μεσαζόντων, τα οποία θα εξυπηρετήσουν οι κυβερνητικές πολιτικές. Οι αγρότες μας ακόμα φτωχότεροι!.

Τρανό παράδειγμα: Π.Ο.Π. Ελιά Καλαμάτας. Το παιγνίδι με την απόφαση Αποστόλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αντί να κατοχυρώσουμε την Π.Ο.Π. Ελιά Καλαμάτας που για 10ετίες κτίσθηκε από τους παραγωγούς της επιτραπέζιας ελιάς της Μεσσηνίας και γι’ αυτό φρόντισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1993, η κυβέρνηση φροντίζει να ικανοποιήσει τα συμφέροντα μερικών εισαγωγέων, μεσαζόντων, συσκευαστών  κ.λ.π. εις βάρος των αγροτών. Δηλαδή, Π.Ο.Π. Ελιά Καλαμάτας, απ’ όπου και αν προέρχεται! Και ας μείνουν απούλητες οι δικές μας. Οι τιμές στο ναδίρ. Καταδικασμένοι στη φτώχια οι παραγωγοί μας.

Όσο για τα άλλα αγροτικά προϊόντα του νομού μας, η ίδια πολιτική. Οι αγρότες-παραγωγοί που μπορούσαν να πωλούν στις λαϊκές τα προϊόντα τους σε μια καλύτερη τιμή και απ’ ευθείας στον καταναλωτή κινδυνεύουν να χάσουν και αυτό, έρμαια εμπόρων και μεσαζόντων. Επιτέλους, ας διορθώσει η κυβέρνηση ό,τι χρειάζεται για τις λαϊκές αγορές. Ποτέ όμως κατάργηση του δικαιώματος του παραγωγού να διαθέτει εκεί τα προϊόντα του. Μόνον παραγωγοί στις λαϊκές αγορές!!

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ διαχρονικά στηρίζει όλες τις τάξεις των μικρομεσαίων και των εργαζομένων, ιδιαίτερα των αγροτών που με τους συνεταιρισμούς τους και την πολιτική που ασκήθηκε από τις τότε κυβερνήσεις, μπόρεσαν να σηκώσουν το κεφάλι από την φτώχεια!

Τέλος, το δίλημμα, τί θα ήταν σήμερα πολιτικο-ιδεολογικά ο Κολοκοτρώνης, δεν απευθύνεται σε σκεπτόμενους πολίτες…

Η επανάσταση του 1821 ήταν ένας εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων ενάντια στην σκλαβιά των  Τούρκων και σ’ αυτόν συμμετείχαν οι Έλληνες που δεν είχαν βολευτεί από την Τουρκοκρατία και ήθελαν να ζήσουν ελεύθερα!

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΔΝΤ: Oι χώρες με τα μεγαλύτερα εθνικά χρέη και η θέση της Ελλάδας

In this photo illustration a Greek flag is displayed on a smartphone on March 24, 2020 in Athens, Greece. (Photo illustration by...

ΕΦΚΑ: Ποιοι θεωρούνται ανασφάλιστοι από 31 Μαΐου

Τελευταία προειδοποίηση από τον ΕΦΚΑ, καθώς σε λίγες ημέρες περίπου 1 εκατ. πολίτες θα είναι ανασφάλιστοι. Στις 31 Μαΐου 2022 λήγει...

Η χώρα που «σιωπηλά» έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εκτελεστές θανατοποινιτών παγκοσμίως

Για πολλούς μήνες, η Μάι Λιν προσευχόταν. Ηλπιζε σε δικαιοσύνη για τον μονάκριβο γιο της, Κουάν, που κρατούταν σε φυλακή υψίστης...

Παραλιακή: Ένας νεκρός και ένας ακρωτηριασμένος οδηγός σε δύο φοβερά τροχαία

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία τραυματίστηκαν από τα 2 ΙΧ ένα 14χρονο κορίτσι και δύο γυναίκες 48 και 50 ετών.Άσχημη...

Καιρός: Προσοχή την Κυριακή λέει η Πολιτική Προστασία – Οι συστάσεις της στους πολίτες

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση...