Αρχική Πολιτική ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: «Είναι δυνατόν να μας κλείνουν τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει,...

ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: «Είναι δυνατόν να μας κλείνουν τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ;»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

     Είναι δυνατόν να μας κλείνουν τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ;

-Πότε η κοινωνία θα δει πού πραγματικά πάμε;

-Πότε ο λαός θα δει με τα δικά του μάτια, και όχι μόνον των ΜΜΕ, όσα διαδραματίζονται;

-Οι τοπικές κοινωνίες αργοπεθαίνουν και εμάς απασχολεί τί κόμμα θα ψήφιζε ο Κολοκοτρώνης;

-Η πανδημία καλπάζει, οι επιχειρήσεις ανοιγοκλείνουν, οι επικοινωνιακές πολιτικές έχουν κυριαρχήσει της αλήθειας και της ειλικρίνειας και η έγνοια τους είναι … τί θα ήταν  σήμερα ο κάθε αγωνιστής του 1821;

Πολλά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν το μέλλον και την ζωή των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την εστίαση, τον τουρισμό κ.λ.π, δηλαδή επηρεάζουν όλους τους τομείς της οικονομίας μας, από τους οποίους περιμένουμε να επιβιώσουμε ως πολίτες και νοικοκυριά.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν κλήθηκαν για συζητήσεις οι βασικοί κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς. Οι αποφάσεις θα παρθούν από την κυβέρνηση σε κλειστά γραφεία  ή στις επιτροπές της Βουλής, χωρίς διάλογο και ουσιαστική διαβούλευση με εκείνους που τους αφορούν!

Για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εργοδοτική αυθαιρεσία με το ωράριο εργασίας και την ζωή των εργαζομένων να γίνεται λάστιχο, χωρίς κανόνες ακόμη και το Σαββατοκύριακο. 10ωρη δουλεία και απλήρωτες υπερωρίες!

Για την εστίαση, υποσχέσεις μέχρι τώρα, χωρίς να εξασφαλίζονται ουσιαστικά σε όλους χρηματικά ποσά για το ξεκίνημά τους, όποτε αυτό γίνει, που φαίνεται τελικά μετά το ΠΑΣΧΑ!

Στον τομέα των εμπορικών επιχειρήσεων τα μέχρι τώρα μέτρα, με το αλαλούμ της κυβέρνησης να συνεχίζεται, στοιχίζουν πολύ ακριβά. Τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις! Στόχος τους μετά την πανδημία να μπορούν εύκολα να αλλάξουν ‘χέρια’. Το μεγαλύτερο τμήμα τους με τον νέο Πτωχευτικό νόμο θα έχει πτωχεύσει.

Για τον κυριότερο τομέα, τους παραγωγούς-αγρότες, ούτε πρόγραμμα ούτε στρατηγική για την επιβίωσή τους. Κουμάντο κάνουν τα συμφέροντα των μεσαζόντων, τα οποία θα εξυπηρετήσουν οι κυβερνητικές πολιτικές. Οι αγρότες μας ακόμα φτωχότεροι!.

Τρανό παράδειγμα: Π.Ο.Π. Ελιά Καλαμάτας. Το παιγνίδι με την απόφαση Αποστόλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αντί να κατοχυρώσουμε την Π.Ο.Π. Ελιά Καλαμάτας που για 10ετίες κτίσθηκε από τους παραγωγούς της επιτραπέζιας ελιάς της Μεσσηνίας και γι’ αυτό φρόντισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1993, η κυβέρνηση φροντίζει να ικανοποιήσει τα συμφέροντα μερικών εισαγωγέων, μεσαζόντων, συσκευαστών  κ.λ.π. εις βάρος των αγροτών. Δηλαδή, Π.Ο.Π. Ελιά Καλαμάτας, απ’ όπου και αν προέρχεται! Και ας μείνουν απούλητες οι δικές μας. Οι τιμές στο ναδίρ. Καταδικασμένοι στη φτώχια οι παραγωγοί μας.

Όσο για τα άλλα αγροτικά προϊόντα του νομού μας, η ίδια πολιτική. Οι αγρότες-παραγωγοί που μπορούσαν να πωλούν στις λαϊκές τα προϊόντα τους σε μια καλύτερη τιμή και απ’ ευθείας στον καταναλωτή κινδυνεύουν να χάσουν και αυτό, έρμαια εμπόρων και μεσαζόντων. Επιτέλους, ας διορθώσει η κυβέρνηση ό,τι χρειάζεται για τις λαϊκές αγορές. Ποτέ όμως κατάργηση του δικαιώματος του παραγωγού να διαθέτει εκεί τα προϊόντα του. Μόνον παραγωγοί στις λαϊκές αγορές!!

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ διαχρονικά στηρίζει όλες τις τάξεις των μικρομεσαίων και των εργαζομένων, ιδιαίτερα των αγροτών που με τους συνεταιρισμούς τους και την πολιτική που ασκήθηκε από τις τότε κυβερνήσεις, μπόρεσαν να σηκώσουν το κεφάλι από την φτώχεια!

Τέλος, το δίλημμα, τί θα ήταν σήμερα πολιτικο-ιδεολογικά ο Κολοκοτρώνης, δεν απευθύνεται σε σκεπτόμενους πολίτες…

Η επανάσταση του 1821 ήταν ένας εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων ενάντια στην σκλαβιά των  Τούρκων και σ’ αυτόν συμμετείχαν οι Έλληνες που δεν είχαν βολευτεί από την Τουρκοκρατία και ήθελαν να ζήσουν ελεύθερα!

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Περιβαλλοντική “βόμβα” το Bitcoin: Χρησιμοποιεί τρομακτικές ποσότητες ηλεκτρισμού για την παραγωγή του

Όσο περνάνε τα χρόνια, η “εξόρυξη” του δημοφιλέστερου ψηφιακού κρυπτονομίσματος, του Bitcoin, η οποία απαιτεί πολλές χιλιάδες υπολογιστές να δουλεύουν στο...

Βασιλιάς Κάρολος: Δείτε τα νέα νομίσματα με την εικόνα του – Η μεγάλη αλλαγή

Τη συλλογή με τα νέα νομίσματα τα οποία φέρουν την εικόνα του βασιλιά Καρόλου παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή (20/9) το Βασιλικό Νομισματοκοπείο...

Σοκ! Τέλη Κυκλοφορίας 2.325 ευρώ αντί για 112 ευρώ

Χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με το σύστημα που υπολογίζει τα ποσά σύμφωνα με τις εκπομπές CO2.Σοκ έχουν πάθει πάρα πολλοί...

Λαμία: ΕΔΕ για τον θάνατο καθηγητή που «ψηνόταν» στον πυρετό και έμεινε 10 ώρες στα επείγοντα νοσοκομείου

Ως εξήγηση για αυτή την καθυστέρηση προβάλλεται ότι ο 49χρονος δεν ήταν σταθερός αιμοδυναμικά και υπήρχε κίνδυνος να υποστεί έμφραγμα κατά...

Προ των πυλών το σύστημα για «εξπρές» επιστροφές ΦΠΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το σχέδιο της ΑΑΔΕ για επιστροφή «εξπρές» του ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Από τα τέλη...