Αρχική Πολιτική ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αρκείται στο να παρατηρεί και...

ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αρκείται στο να παρατηρεί και να κάνει προβλέψεις»

 Κοντεύουν 3 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας εξακολουθούν να υπάρχουν και να γίνονται ακόμη μεγαλύτερα.

Άτυπο lockdown ουσιαστικά χωρίς βοήθεια, χωρίς συνδρομή σε επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται διαρκώς. Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.  Μετά από 12 χρόνια οικονομικής και εν συνεχεία υγειονομικής κρίσης στην αγορά, υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν μπορούν να έχουν καμία βοήθεια δανεισμού.

Οι αγρότες μας πληρώνουν την ακρίβεια στα φυτοφάρμακα, στους σπόρους, στην ενέργεια κ.λ.π. την ίδια ώρα που λόγω της πανδημίας έχει μειωθεί η διάθεση των προϊόντων. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή έχει ως συνέπεια την μειωμένη παραγωγή πολλών αγροτικών προϊόντων, όπως το  ελαιόλαδο στο Νομό μας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βασικά αρκείται στο να παρατηρεί και να  κάνει προβλέψεις. Η πανδημία θα τελείωνε από πέρυσι,  τώρα θα τελειώσει την άνοιξη… η ακρίβεια θα υποχωρήσει Μάιο-Ιούνιο… αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, θα αυξηθεί ο πληθωρισμός… Ο κάθε υπουργός και κυρίως οι λαλίστατοι στα τηλεοπτικά πάνελ, όλο προβλέπουν.

Μείωση έμμεσων φόρων, κυρίως ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση της προσωρινής, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, ακρίβειας, δεν μπορούν να κάνουν, έστω και για ορισμένο χρονικό διάστημα; Αφού παρατηρούν ότι οι δημόσιες εισπράξεις υπερβαίνουν τις προβλέψεις του προϋπολογισμού!

Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκοί πόροι, και ιδιαίτερα οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, αρχίζουν να μοιράζονται στους “έχοντες”, σύμφωνα με την ιδεολογική προσέγγιση της κυβέρνησης και για ψηφοθηρικούς λόγους. Στους επόμενους μήνες θα φανούν πλήρως οι επιλογές της.

Για την λήψη αποφάσεων, πρώτα προβαίνουν σε εξαγγελίες, μετά βλέπουν τις αντιδράσεις, μετρούν το “πολιτικό κόστος” και μετά παίρνουν μέτρα, όλα, και ειδικά για την πανδημία, ημιτελή.

Οι υπουργοί επικεντρώνονται στα επικοινωνιακά show, και για τα σημαντικά αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός να κάνει τις ανακοινώσεις, για να μαζεύει και τους υπουργούς του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μπορεί να διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας. Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή όχι; Άνοιγμα των σχολείων ή όχι; Η πρόσφατη κυβερνητική θητεία του απωθεί τους πολίτες.

Αντίθετα με όλα τα παραπάνω, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με τις διακριτές του προτάσεις, αυξάνει σταθερά την απήχησή του στην ελληνική κοινωνία, όπως επιβεβαιώθηκε περίτρανα με την προσέλευση 270.000 ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι προτάσεις μας για:

-Το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση,

-Την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ,

-Την δημοκρατική διάχυση της πράσινης ενέργειας (μικρά οικιακά και εργοταξικά φωτοβολταϊκά),

-Την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά,

-Την γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού,

-Την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για ηλικιωμένους και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο.

κ.λ.π., αντιμετωπίζουν ζητήματα που αφορούν αυτήν την εποχή τους Έλληνες πολίτες και μπορούν να ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία.

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι σίγουρο ότι η πολιτική μας θα εγκριθεί από τον Ελληνικό Λαό που θα μας δώσει με την ψήφο του  τον  ρόλο που μας αξίζει στην πολιτική σκηνή. Και αυτός ο  ρόλος δεν είναι άλλος από τον ρόλο που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες, που όλος ο λαός θυμάται, αναπολεί και αναζητάει.

Για να γίνει η Ελλάδα μας Ανεξάρτητη, Κυρίαρχη, οικονομικά Ισχυρή, κοινωνικά Δίκαιη. Μια χώρα της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Καλαμάτα, 19 Ιανουαρίου  2022

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Έρχονται πρόστιμα για αισχροκέρδεια στις αλυσίδες, «έκαναν 40 ευρώ και τις πήραμε 70 ευρώ»

Πολλές καταγγελίες έχουν φτάσει στην Γραμματεία Εμπορίου για αισχροκέρδεια στην πώληση χιοναλυσίδων, τις ημέρες του χιονιά. Αυτό αποκάλυψε ο ο πρ....

Η ΕΛΑΣ αποκάλυψε μεγάλη απάτη σε βάρος φαρμακοποιών σε όλη την Ελλάδα

Μεγάλη απάτη, ύψους 640.000 ευρώ, με θύματα κυρίως φαρμακοποιούς από όλη τη χώρα, αποκαλύφθηκε από έρευνα της Αστυνομίας.Συνολικά εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις...

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 7.800 οι νεκροί συνολικά

Η ΕΜΑΚ έσωσε ακόμα ένα αγόρι και μια γυναίκα από τα χαλάσματα Η ελληνική αποστολή στην Τουρκία συνεχίζει το έργο διάσωσης, με πολύ...

Γιατί το 9% στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο – Οι δύο λόγοι

Σε κρίσιμα ζητήματα του «ελληνικού διαδικτύου», όπως το ψηφιακό χάσμα, οι χρήσεις και η πληροφοριακή/ψυχαγωγική αξία του διαδικτύου, τα μέσα κοινωνικής...

“Φωτιά” τα ενοίκια – Παραμένουν με τους γονείς οι νέοι

Άνω των 500 ευρώ 6 στα 10 ακίνητα κατάλληλα για νέους – Το 91% επιλέγει να μένει με τους γονείςΗ αύξηση...