Αρχική Ελλάδα Κιβωτός του Κόσμου: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα – Άμεσες λύσεις...

Κιβωτός του Κόσμου: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα – Άμεσες λύσεις αναζητεί η κυβέρνηση

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου με θέμα την Κιβωτό του Κόσμου και τις σοκαριστικές αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά πλέον στο φως για τη δράση της ΜΚΟ.

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά τις αποκαλύψεις που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

H σημερινή έκτακτη σύσκεψη θα λάβει χώρα στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και κυβερνητικών παραγόντων κατ’ αρχήν θα ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και το κυριότερο θα βρουν τρόπους, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί και άλλο η λειτουργία της δομής και βεβαίως η διαβίωση των παιδιών.

Κυβερνητικές πηγές πάντως ξεκαθάριζαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να διακόψει την οικονομική στήριξη της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τις δομές σε λουκέτο και τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές στο δρόμο. Γι’ αυτό και επισημαίνουν πως η αναστολή κάποιων μεταβιβάσεων οικονομικών πόρων και ακίνητης περιουσίας από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αντίστοιχα προς την Κιβωτό μέχρι να υπάρξει η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης «ήταν αυτονόητες» αλλά «αυτό δεν θέτει σε διακινδύνευση την λειτουργία της δομής.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη και το άνοιγμα στους πολίτες

Εκτός από την άμεση αντίδραση στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και την κινητοποίηση των μηχανισμών για να λυθούν οι παρενέργειες που προκλήθηκαν μετά τις καταγγελίες για όσα συνέβαιναν εντός της δομής, ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής κάνοντας χρήση της δύναμης των social media αποφάσισε να μιλήσει στους πολίτες και να κάνει ένα είδος απολογισμού όσων έγιναν την εβδομάδα που πέρασε.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο αντεπίθεσης του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στη συνεχιζόμενη σκανδαλολογία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων και της μονοθεματική ατζέντας που επιμένει να διατηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ατζέντα της έκτακτης σύσκεψης

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που εξετάζεται το πρώτο που θα επιδιωχθεί θα είναι μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση για τον πατέρα Αντώνιο, να τοποθετηθεί μια νέα προσωρινή διοίκηση στη δομή, να μη διακοπεί η χρηματοδότησή της και να οριστεί και ειδικός επόπτης, ενώ δεν αποκλείεται η ενίσχυση με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Το τοπίο για τα επόμενα βήματα θα ξεκαθαρίσει μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Παράλληλα, στο τραπέζι της κυβερνητικής σύσκεψης θα βρεθεί και το ενδεχόμενο ενός μόνιμου ελεγκτικού σχήματος για την Κιβωτό, με δεδομένες τις καταγγελίες, οι οποίες μπορεί το επόμενο διάστημα να πολλαπλασιαστούν, όσο τα στόματα ανοίγουν.

Η κυβέρνηση πάντως βρίσκεται σε επαφή και με την εκκλησία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο χθες να προβαίνει σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση και να ανακοινώνει μέτρα κατά του πατέρα Αντώνιου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Σε παράλληλο χρόνο με τη δικαιοσύνη, η εκκλησία θα διεξάγει τη δική της έρευνα, ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση της εφιαλτικής αυτής υπόθεσης.

kivo1

 Το ξέσπασμα του Αρχιεπισκόπου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παράλληλα, στην όλη υπόθεση έχει και το ξέσπασμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εις βάρος του πατρός Αντώνιου, στον οποίο απαγόρευσε να ιερουργεί. Αρμόδιες πηγές δεν δυσκολεύονται να εξηγήσουν την αρχιεπισκοπική οργή, καθώς, πέραν της βαρύτητας των καταγγελιών, ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί ότι η εκκλησία δεν μπορεί να είναι απολογούμενη για την Κιβωτό, από τη στιγμή που ο πατέρας Αντώνιος όλα αυτά τα χρόνια έχει αρνηθεί τη συντεταγμένη συνεργασία με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις της Αρχιεπισκοπής.

«Η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών», υπογράμμισε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος.

Καθιστώντας ακόμα σαφέστερη την οργή του, μάλιστα, αλλά και με ξεκάθαρα πυρά εις βάρος του πατρός Αντωνίου, ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει ότι «Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι». «Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους… », προσθέτει.

Χιονοστιβάδα οι καταγγελίες

Οι περίεργες «εξαφανίσεις» αγοριών -Τι λέει πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού του Κόσμου

Παιδαγωγός στην «Κιβωτό του Κόσμου» μιλώντας στο mega αποκάλυψε πως από τις πρώτες κιόλας μέρες υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν έφηβα αγόρια εξαφανίζονταν ολόκληρα βράδια, δήθεν για να πάνε να προπονηθούν, ενώ όταν επισήμανε το πρόβλημα το απολύθηκε.

«Ο λόγος ήτανε γιατί διαφώνησα τα παιδιά που είχα υπό την επίβλεψή μου, η ομάδα μου, να χωρίζεται και να μην ξέρω που βρίσκονται τα μεγαλύτερα, τα έφηβα. Κάποια βράδια ο … ερχότανε και διάλεγε κάποια παιδιά από τις ομάδες και πήγαιναν να παίξουν μπάσκετ μέχρι τις 03.00 τα ξημερώματα.

Οπότε διαφώνησα με αυτό, το να μην είναι υπό την επίβλεψή μου όλη η ομάδα. Την επόμενη μέρα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δε θα χρειαστούν άλλο τις υπηρεσίες μου οπότε απολύθηκα

Τα ίδια τα παιδιά μου είπανε ότι μια φορά τον χρόνο ο … διαλέγει τα καλύτερα και πηγαίνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Μου είχανε πει ότι για δυο χρονιές τότε είχανε πάει στο Βέλγιο. Τα ταξίδια αυτά τα έκαναν χωρίς συνοδεία εκπαιδευτικού, χωρίς τη συνοδεία υπεύθυνου παιδαγωγού. Πήγαινε μόνο ο … με αυτά τα παιδιά

Ρώτησα να μάθω ποια ήταν τα παιδιά αυτά που πήγανε πέρσι και ήτανε παιδιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δηλαδή ήταν τα πιο αρρενωπά, τα πιο γυμνασμένα και παιδιά όμορφα με τα πρότυπα της ομορφιάς που έχουμε στη σημερινή εποχή.

»Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Σκέφτηκα ‘καλά τόσα εκατοντάδες παιδιά σε όλες τις δομές της Κιβωτού, δεν υπάρχει ένα καλό παιδί εντός εισαγωγικών, που να έχει άλλα χαρακτηριστικά; Να είναι παχύσαρκο, να φοράει γυαλιά, να μη γυμνάζεται’.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και με υποψίασε».

kivo2

Κακοποίηση και άθλιο φαγητό

«Το φαγητό ήταν άθλιο εκεί στη δομή στην επαρχία που βρέθηκα. Υπήρχαν μέρες που τρώγανε τα παιδιά και οι εργαζόμενοι μόνο όλοι μαζί πατάτες μπλουμ. Παρόλα αυτά τα απογεύματα όταν ο … γυρνούσε από την παραλία με μια παρέα εφήβων που τον περικύκλωνε πάντα και πήγαιναν τις εκδρομές μαζί, έτρωγε άλλο φαγητό. Ψητά ψάρια, του ετοίμαζαν στην κουζίνα εντελώς διαφορετικό φαγητό.

«Τα περισσότερα είναι βιτρίνα. Εκμεταλλεύονται τα παιδιά. Τις προσφορές του κόσμου τις κλέβανε από πίσω», καταλήγει ο πρώην εργαζόμενος στη δομή.

Τι έχει καταγγείλει ο 19χρονος για τον πατέρα Αντώνιο

Ο 19χρονος που καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο υποστήριξε: «Καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να το δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Κι αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μία μέρα στη θάλασσα 10 φορές.

Έτσι, τα πρωινά που πήγαινα στον πατέρα, εκεί που καθόμασταν στο σαλόνι του τρίτου ορόφου, με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, ο οποίος είναι γωνιακός και εκεί καθόταν ο πατήρ. Μια μέρα, ενώ ξύπνησα, είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πατέρα και τραβήχτηκα αμέσως.

Ένα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι ο πατήρ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, πάνω από τα ρούχα του. Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του».

Η κατάθεση του 19χρονου ενισχύεται από την καταγγελία του άλλου φιλοξενούμενου που μίλησε στο Open, καθώς ο συνομήλικός του από τη δομή της Χίου έγινε μάρτυρας της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη από τον πατέρα Αντώνιο το καλοκαίρι του 2021.

«Μια φορά που μπήκε στο δωμάτιο του πατέρα να αφήσει το φαγητό του, πρόλαβε και είδε για δευτερόλεπτα τον πατέρα που με παρενοχλούσε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδε, δεν το συζητήσαμε γιατί ντρεπόμουν. Το μόνο που του είπα είναι “εγώ σ’ τα έλεγα”», έχει πει ο 19χρονος για τον φίλο του.

Στην κατάθεση του ο 19χρονος υποστηρίζει ότι δεν είναι το μοναδικό θύμα: «Θεωρώ ότι ο πατήρ Αντώνιος είναι παιδόφιλος, αφού παρενοχλούσε εμένα που ήμουν 16,5 και το άλλο παιδί που ήταν 15,5 ετών. Μιλώντας τηλεφωνικά με άλλη κυρία η οποία είναι στον Βόλο, μου είπε ότι ο πατήρ Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α΄ Γυμνασίου», δήλωσε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το υπουργείο Οικονομικών σαρώνει Facebook και Instagram για φοροδιαφυγή

Μπαράζ ελέγχων από την εφορία σε Facebook, Instagram και γενικά σε όλα τα Social media, με στόχο να εντοπιστούν κρυμμένα εισοδήματα φυσικών προσώπων και εταιρειών, που...

Από το «Z» μέχρι τη σβάστικα: Tα απαγορευμένα σύμβολα στη Γερμανία

Μερικά από αυτά όπως τα αναφέρει η Deutsche Welle ,είναι η σβάστικα, οι εικόνες του Χίτλερ αλλά και ο χιτλερικός χαιρετισμός.Αναλυτικά το δημοσίευμα της...

Λαγονήσι: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στον 16χρονο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε 16χρονο στο Λαγονήσι, μια ώρα πριν από τα...

Γρίφος για diesel και βενζινοκίνητα, «διχογνωμία» Ελλάδας – ΕΕ για το έτος απαγόρευσης

Σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό, η Ελλάδα έχει ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα από το 2025 και πλήρη απαγόρευση πώλησης από το...

Μνημείο στα Τέμπη: «Βροχή» οι προτάσεις – Ο σταυρός 6 μέτρων και τα μαρμάρινα βαγόνια

Πολλές είναι οι προτάσεις για τη δημιουργία μνημείου στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ένας από τους πρώτους...