Αρχική Ελλάδα Κλείνει το εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα – 150 εργαζόμενοι στον δρόμο

Κλείνει το εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα – 150 εργαζόμενοι στον δρόμο

Στο κλείσιμο του εργοστασίου του στη Θήβα, που συμπληρώνει 56 χρόνια ζωής, προχώρησε αιφνιδιαστικά ο αμερικανικός όμιλος παραγωγής δοχείων φαγητού Tupperware.

Η Tupperware θα διατηρήσει στην Ελλάδα τις δραστηριότητες αποθήκευσης και διανομής, συνεχίζοντας να πουλάει προϊόντα μέσω του δικτύου διανομέων και πωλητών.

Η ελληνική θυγατρική, η Tupperware Hellas, ιδρύθηκε το 1964, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1967, έθεσε σε λειτουργία το εργοστάσιο της Θήβας.

ΓΣΕΕ: 150 εργαζόμενοι στον δρόμο

Για την πολυεθνική εταιρεία, η απόφαση να βάλει λουκέτο ήταν το αποτέλεσμα του υψηλού εργατικού κόστους, γι’ αυτό κλήθηκαν οι εργαζόμενοι να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της καταγγέλλει τη διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, η οποία, όπως αναφέρει, με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι:

«Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου, χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware, καταλήγει η ανακοίνωση, και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση».

Έτος ιδρυσης το 1938

Η Tupperware Plastics Company δημιουργήθηκε το 1938 από τον Ερλ Τάπερ, ενώ το 1946 ο ίδιος παρουσίασε το δημιούργημά του για το οποίο έμεινε στην ιστορία: Το αδιάβροχο και αεροστεγές πλαστικό δοχείο φαγητού, που τον έκανε διάσημο και πλούσιο.

Σήμερα η αξία της Tupperware ξεπερνά τα 1,1 δισ. δολάρια.

Ο κύκλος εργασιών της Tupperware

Τo 2021, η Tupperware Hellas ενίσχυσε κατά 11% τον κύκλο εργασιών, σε 45,3 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ τόκων και φόρων να υπερδιπλασιάζονται και να διαμορφώνονται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν υπερτριπλάσια είναι τα καθαρά κέρδη που ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ από 470.200 ευρώ.

Σε επίπεδο ομίλου, το 2022 οι πωλήσεις από την παγκόσμια δραστηριότητα υποχώρησαν κατά 18% σε 1,2 δισ. ευρώ, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 118 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφηκαν ζημίες 27,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών για την περίοδο 2-6 Οκτωβρίου

Από τον eEΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν 87,9 εκατ. ευρώ σε 103.462 δικαιούχους Κατά την περίοδο 2 έως 6...

Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα: Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο το ΥΠΕΣ – Δύο νεκροί

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: «Βοήθεια, σκότωσαν τον πατέρα μου» φώναζε η κόρη του θύματος – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Συγκλονίζει γείτονας του ζευγαριού που δέχτηκε πυροβολισμούς από τον 74χρονο μέσα στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα...

«Κινητά συνεργεία για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

POS: Υποχρεωτικά από το νέο έτος σε ταξί, περίπτερα και άλλους 7 κλάδους

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης POS από το νέο έτος σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το...