Αρχική Πολιτική Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Νίκο Κουτουμάνο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας και τον Δημήτρη Οικονομάκο, υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Ο Νίκος Κουτουμάνος, συνομιλώντας με τη διοίκηση και εργαζόμενους του αεροδρομίου, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Εδώ πρόκειται για ένα σημαντικό χώρο δουλειάς, κόμβο εισόδου στην νότια Πελοπόννησο. Αποδεικνύεται και εδώ, ότι πίσω από τη βιτρίνα του τουριστικού θαύματος, τους δείκτες για τα ρεκόρ αφίξεων και τις μεγάλες επενδύσεις, βρίσκεται η σκληρή δουλειά των εργαζομένων.

Όπως σε όλους τους κλάδους του τουρισμού έτσι και εδώ πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν 4 – 5 μήνες το χρόνο και τους υπόλοιπους μήνες είναι στην ανεργία, με μισθούς πους στις 15 του μήνα τελειώνουν, με εντατικοποίηση των ρυθμών δουλειάς, δεδομένου ότι λίγο προσωπικό καλείται καθημερινά να καλύψει μεγάλο φόρτο εργασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μια καθαρίστρια στη 5ωρη βάρδια πρέπει να διατηρεί καθαρές 40 τουαλέτες ανά πασά στιγμή. Ταυτόχρονα για όλες τις βάρδιες καθαριότητας υπάρχουν μόλις 3 καθαρίστριες.

Το περιβόητο τουριστικό θαύμα πατάει στους νόμους όλων των κυβερνήσεων. Από τη μία μπουκώνουν δις επιδοτήσεις στο τουριστικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα η ΝΔ προωθεί την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας, όπως ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ για 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Από την άλλη με μια σειρά νόμους, έχουν πετσοκόψει συμβάσεις και δικαιώματα εργαζομένων για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν μέσα από τα σωματεία τους και να παλέψουν για αυξήσεις σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, για σταθερή εργασία για όλους, για την κατάργηση της φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, για σύγχρονα δικαιώματα.

Το ΚΚΕ στην κατεύθυνση αυτή καταθέτει καθημερινά όλες του τις δυνάμεις. Γι’ αυτό και στις 25 Ιούνη πρέπει να βγει ακόμα πιο δυνατό, ώστε να δυναμώσει η μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή απέναντι στη λαίλαπα που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση της “αντιπολίτευσης”. Γιατί έχουν κοινό πρόγραμμα το Ταμείο Ανάκαμψης, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ΕΕ, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σπίτι μου: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Υποβλήθηκαν ήδη περισσότερες από 40.000

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Γυναίκες: Σύνταξη στα 55 με Βαρέα – Παραδείγματα

Ακόμη και στα 55 έτη μπορεί να συνταξιοδοτηθεί μια γυναίκα η οποία είχε 4.500 ένσημα το 2010, εκ των...

New York Times: «Η Ελλάδα ανθεί έπειτα από μία δεκαετία»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Προχωράει το έργο κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας στη Μεσόγειο -Ποιες περιοχές θα ενώσει

Την άγουσα της υλοποίησης παίρνει σιγά-σιγά το πρότζεκτ της κατασκευής της μεγαλύτερης γέφυρας της Μεσογείου που θα βρίσκεται στον...

Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονης από 15χρονες στη Ρόδο – Τη χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το πρόσωπο

Ένα νέο περιστατικό βίας από ανήλικους έρχεται στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ανησυχία για τις επιθέσεις που έχουν λάβει...