Αρχική Ελλάδα Κομπίνες στα διπλώματα οδήγησης: Ο Μονόφθαλμος που έβλεπε τέλεια και με τα...

Κομπίνες στα διπλώματα οδήγησης: Ο Μονόφθαλμος που έβλεπε τέλεια και με τα δύο… μάτια!

Από κάθε έλεγχο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τις ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης σε οδηγούς πολύ ηλικιωμένους, ασθενείς, ή που παίρνουν βαριά φαρμακευτική αγωγή, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να κυκλοφορούν, στους δρόμους με τα Ι.Χ. τους.

Μετά τους τυφλούς, τους ηλικιωμένους με βαριές ασθένειες με ανανεωμένα διπλώματα οδήγησης που είχαν καταγραφεί στο παρελθόν και οι Αρχές είχαν προβεί σε συλλήψεις φαίνεται ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν διαπιστώσει κραυγαλέες περιπτώσεις κυρίως σε ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης κατά τις οποίες ηλικιωμένοι οδηγοί κινούνται νόμιμα με τα οχήματά τους ενώ λαμβάνουν βαριά φαρμακευτική αγωγή που απαγορεύει την οδήγηση.

Περίπτωση που ξεπέρασε κάθε…προηγούμενο

Ωστόσο μία περίπτωση φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς μονόφθαλμος οδηγός ανανέωσε την άδεια οδήγησής του χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα ο υπογράφων οφθαλμίατρος διαπίστωσε ότι και τα… δύο μάτια του εξεταζόμενου έχουν άριστη όραση!

Ναι σωστά διαβάσατε ο μονόφθαλμος οδηγός φαίνεται ότι με κάποιο μαγικό τρόπο απέκτησε και δεύτερο οφθαλμό ή ο οφθαλμίατρος εξέτασε άλλον άνθρωπο ή κάποια Σχολή Οδηγών απλά χρησιμοποιώντας την σφραγίδα του ιατρού σφράγισε τα έγγραφα ανανέωσης της άδειας οδήγησης χωρίς να εξεταστεί κανείς από κανένα γιατρό!

Όπως και να έχει το θέμα ο μονόφθαλμος οδηγός που ανανέωσε την άδεια οδήγησής του είναι πολύ πιθανό να υποστεί σοβαρές κυρώσεις όπως να χάσει το δίπλωμά του ενώ τόσο ο γιατρός που φέρεται ότι έχει υπογράψει όσο και η Σχολή Οδηγών που έχει προσκομίσει τα έγγραφα ανανέωσης εκτός από αφαίρεση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος και άδειας λειτουργίας είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι και με σοβαρές ποινικές κυρώσεις.

Όπως επισημαίνουν στο Newsauto.gr στελέχη από τον κλάδο των Μεταφορών: «Η κατάσταση στις άδειες οδήγησης έχει ξεφύγει εδώ και πάρα πολύ καιρό καθώς από τη μία είχαμε την οικονομική κρίση, μετά τον κορωνοϊό και πλέον έχουμε και τις αμέτρητες Σχολές Οδηγών που ανοίγουν με αμείωτους ρυθμούς εξαιτίας της ανεργίας. Βέβαια πολλά στελέχη από Σχολές Οδηγών αλλά και κάποιοι εξεταστές δελεασμένοι από το εύκολο κέρδος στήνουν ολόκληρες «επιχειρήσεις» που εισπράττουν τα γνωστά σε όλους φακελάκια δίδοντας στους υποψήφιους οδηγούς διπλώματα ή ανανεώνουν διπλώματα σε υπερήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας. Μοναδική λύση στο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί εδώ και δεκαετίες και πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο είναι να πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης χωρίς την παρουσία εκπαιδευτών από Σχολές Οδηγών και στο όχημα να βρίσκονται μόνο ο εξεταζόμενος και ο εξεταστής ή οι εξεταστές.

Όσον αφορά στις ανανεώσεις των διπλωμάτων οδήγησης τα φάρμακα να καταγράφονται όλα στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων ώστε να μην δίδεται η δυνατότητα απόκτησής τους χωρίς συνταγογράφηση με την εξόφληση μετρητοίς…»

Ωστόσο μέχρι να συμβούν τα παραπάνω κάποιες Σχολές Οδηγών ή γιατροί θα σφραγίζουν πιστοποιητικά με τα οποία θα ανανεώνουν τις άδειες οδήγησής τους σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα που δεν έπρεπε να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι κανενός οχήματος ενώ σε άλλες περιπτώσεις τυφλοί θα δουν και κάποιοι μονόφθαλμοι θα αποκτήσουν ακόμη έναν υγιή οφθαλμό…

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τέξας: Πέθανε από τη στεναχώρια του ο άνδρας της μίας από τις δύο δασκάλες που σκοτώθηκαν

Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο Τζο Γκαρσία, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο Τζο Γκαρσία, άνδρας της 46χρονης Ίρμα...

Στη φυλακή 54χρονος που ξυλοκοπούσε, απειλούσε και τρομοκρατούσε την οικογένειά του

Δεν δίστασε να επιτεθεί και στην 30χρονη κόρη του και να την χτυπήσει με μπουνιές ενώ είναι σοβαρά άρρωστηΒία, ξύλο, τρομοκρατία,...

Βίντεο-σοκ: Αστυνομικοί κλείνουν άνδρα σε πορτμπαγκάζ μαζί με καπνογόνο – Νεκρός ο 38χρονος

Ο θάνατος ενός άνδρα, ο οποίος πέθανε από ασφυξία αφού τον έκλεισαν στο πορτ-μπαγκάζ ενός περιπολικού, απ’ όπου αναδιδόταν πυκνός καπνός,...

Γιώργος Μπαμπινιώτης: Οργή για το «Turkaegean» της τουριστικής καμπάνιας της Άγκυρας!

Δείτε την οργισμένη ανάρτησηΈξαλλος με τους Τούρκους εμφανίζεται ο καθηγητής γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης αναφορικά με την πρόσφατη τουριστική καμπάνια της Άγκυρας, όπου χρησιμοποιείται ο «Turkaegean».Ο...