Αυστηρές Συνέπειες για Επίορκους Ιατρούς από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
«Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητους επίορκους ιατρούς που προσβάλλουν το ιατρικό σώμα, το οποίο υπηρετεί με συνέπεια το σύστημα Υγείας και τον ασθενή», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, σχετικά με τις αποκαλύψεις για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως υπάρχουν «τουλάχιστον 100 ύποπτες περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ». Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει στην επιστολή του ότι αυτές οι περιπτώσεις δεν αποτελούν απλώς υπερσυνταγογράφηση, αλλά καθαρή απάτη.

Ο ΙΣΑ ζητά από τον υπουργό να ενημερωθεί για τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ιατρών στην περιοχή ευθύνης του, ώστε να αναληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες σύμφωνα με τις νομικές και δεοντολογικές υποχρεώσεις. «Οι γιατροί αυτοί αποτελούν μία θλιβερή αλλά ελάχιστη μειοψηφία, ένα πολύ μικρό κλάσμα γιατρών μπροστά σε χιλιάδες γιατρούς που κάνουν ευόρκως τη δουλειά τους», υπογράμμισε ο Πατούλης.

Στο τέλος, ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε την ανάγκη για παραδειγματική τιμωρία τέτοιων συμπεριφορών, ώστε να διαφυλαχθεί η τιμή των πολλών, και όχι μόνο των γιατρών, που Στηρίζουν με μόχθο το Σύστημα Υγείας της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr