Αναμένονται Ισχυρές Βροχές και Θυελλώδεις Άνεμοι στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο
Το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, που ανανεώθηκε στις 28-09, δεν παρουσιάζει ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό δελτίο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται μεταβολές στον καιρό στη χώρα μας την Κυριακή (29-09) και μέχρι τη Δευτέρα (30-09), με την εκδήλωση ισχυρών ανέμων, πτώσης της θερμοκρασίας και καταρρακτώδη βροχή.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φθάσουν σε εντάσεις 7 έως 8, και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Οι ανεμοι θα ενταθούν και στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, καθώς και στις περιοχές των Κυθήρων και της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται επίσης πρόσκαιρα ενισχυμένοι άνεμοι, ενώ σταδιακή εξασθένηση τους αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Επιπλέον, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν από το απόγευμα της Κυριακής τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι τις πρώτες ώρες της Δευτέρας.

Η θερμοκρασία, από την άλλη πλευρά, θα σημειώσει πτώση την Κυριακή στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου, και στη συνέχεια θα επηρεάσει όλη τη χώρα τη Δευτέρα, με πτώση που θα κυμαίνεται από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς, ενώ στην Αθήνα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα πραγματοποιείται ανά δωδεκάωρο.

Πηγή: kathimerini.gr