Αντιδήμαρχος Ύποπτος για Εμπρησμό στην Καταστροφική Πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου
Ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ηλικίας 70 ετών, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για την καταστροφική πυρκαγιά της 29ης Σεπτεμβρίου, η οποία οδήγησε στο θάνατο δύο ανδρών και κατέστρεψε 71.000 στρέμματα δάσους. Μετά την αξιολόγηση των στοιχείων που συνέλεξε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), ο εισαγγελέας Κορίνθου διέταξε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για το κακούργημα του εμπρησμού, με τον αντιδήμαρχο να είναι ο βασικός ύποπτος.

Η παρουσία του αντιδημάρχου κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου εξετάζεται, καθώς αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε το αυτοκίνητό του στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος φέρεται να ανέφερε την εκδήλωση της φωτιάς στην Πυροσβεστική, αλλά αρχικά δεν αποκάλυψε ότι ήταν παρών στο σημείο, μια πληροφορία που παραδέχθηκε μόνο τρεις ημέρες μετά.

Σήμερα το μεσημέρι, συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους, ο αντιδήμαρχος ζήτησε από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής προθεσμία 48 ωρών για να μπορέσει να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις. Μέσω των νομικών του εκπροσώπων, επιμένει στην άρνηση οποιασδήποτε ανάμειξής του στην πυρκαγιά, μία δήλωση που αναμένεται να επαναλάβει και ενώπιον των αρχών.

Πηγή: kathimerini.gr