Απάντηση του Δήμου Αθηναίων για τη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Πόλη
Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε μια εκτενή απάντηση στην εφημερίδα «Κ», σχολιάζοντας σχετικά με το ρεπορτάζ για την κατάσταση των απορριμμάτων στην πόλη (23/10/2024). Στο κείμενό του, ο δήμος αναφέρει ότι έχουν γίνει περισσότερες ενέργειες σχετικά με την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη διοίκηση, ενώ τονίζεται ότι διορθώνονται λάθη και αστοχίες του παρελθόντος με «σωστή διαχείριση».

Η διοίκηση επικαλείται αύξηση των προγραμμάτων αποκομιδής σε 171 από 159, προσθέτοντας και «δορυφορικά» δρομολόγια σε περιοχές με υψηλή ανάγκη. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι υπάρχει ενισχυμένη εποπτεία και μια εκτεταμένη εκστρατεία ενημέρωσης των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας σχετικά με τα ωράρια αποκομιδής και τους κανόνες απόρριψης.

Αναφορικά με τις καταγγελίες των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης για το ωράριο πλυσίματος των πεζοδρόμων, ο δήμος επισημαίνει ότι αυτό δεν έχει αλλάξει τους τελευταίους μήνες και ότι οι πλύσεις σε περιοχές με τραπεζοκαθίσματα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τους καταστηματάρχες, εκτός αν υπάρχει επείγουσα καταγγελία.

Τέλος, σε σχέση με τη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο δήμος σημειώνει ότι, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση εγκαινίασε το έργο τον Σεπτέμβριο του 2023, ο σταθμός δεν ήταν έτοιμος να λειτουργήσει κανονικά εκείνη τη στιγμή.

Πηγή: kathimerini.gr