Δευτέρα με γενικά αίθριο καιρό με πιθανές τοπικές βροχές στα ανατολικά νησιά
Σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Μέχρι νωρίς το απόγευμα, είναι πιθανές ασθενείς βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί, επίσης με την ίδια ένταση.

Σήμερα το πρωί, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε κάποιες περιοχές, ενώ σε αρκετές δυτικές ηπειρωτικές περιοχές θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς, με τοπικά φαινόμενα να φτάνουν τους 29 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Για συγκεκριμένες περιοχές, οι παρακάτω λεπτομέρειες ισχύουν:
– Στη Μακεδονία και Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με θερμοκρασίες από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
– Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος με θερμοκρασίες από 15 έως 25 βαθμούς.
– Στην Ανατολική Στερεά, τη Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι, θερμοκρασίες από 12 έως 29 βαθμούς.
– Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα βόρεια το απόγευμα, με θερμοκρασίες από 17 έως 27 βαθμούς.
– Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στα βόρεια, θερμοκρασίες από 19 έως 28 βαθμούς.
– Στη Θεσσαλία, γενικά αίθριος καιρός με θερμοκρασίες από 12 έως 27 βαθμούς.
– Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός με θερμοκρασίες από 18 έως 28 βαθμούς.
– Στη Θεσσαλονίκη, θεωρείται γενικά αίθριος, με θερμοκρασίες από 16 έως 25 βαθμούς.

Προβλέπεται ότι αύριο, Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί, και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την περιοχή.

Πηγή: kathimerini.gr