Δραματική κατάσταση στην Κορινθία με δασική πυρκαγιά και εκκένωση περιοχών
Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, η δασική πυρκαγιά στις Ροζενές του Ξυλόκαστρου Κορινθίας έχει απασχολήσει τις αρχές και τους πολίτες της περιοχής. Στις 10:51 εκδηλώθηκε η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, και εν συνεχεία επεκτάθηκε σε δάσος, χωρίς να απειλεί κάποιον οικισμό. Η δυναμική του ανέμου έχει αυξηθεί, ενώ οι ριπές του είναι πολύ ισχυρές, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 183 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων δασοκομάντος, 48 οχήματα, έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει το συντονισμό, και 13 αεροσκάφη. Επίσης, συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δύο μηχανήματα από το ΓΕΕΘΑ.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών, οι κάτοικοι της περιοχής Πύργος έχουν λάβει μήνυμα από το 112, που τους ζητά να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Επίσης, τους προτρέπει να παραμένουν σε ετοιμότητα και να ακούν τις οδηγίες των αρχών.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς το δύσβατο των εδαφών επιβαρύνει περαιτέρω την προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πηγή: kathimerini.gr