Δράσεις της Αστυνομίας για την Καταπολέμηση Εγκληματικών Οργανώσεων στην Αττική
Δινόταν έμφαση στην πρόσφατη επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Δυτικής και Βορειοανατολικής Αττικής. Σε περιοχές όπως τα Μέγαρα, ο Ασπρόπυργος, τα Σπάτα και η Παιανία, αστυνομικές δυνάμεις έθεσαν σε εφαρμογή στρατηγικές δράσεις για την πρόληψη και την καταπολέμηση εγκληματικής δραστηριότητας.

Στη Δυτική Αττική, κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, καταστράφηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που είχαν αναπτύξει δραστηριότητες κλοπών, περιλαμβάνοντας κατοικίες, φωτοβολταϊκά συστήματα και επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων η Βοιωτία, η Κορινθία, η Λακωνία, η Εύβοια και η Φθιώτιδα. Συνελήφθησαν 9 άτομα με βαριές κατηγορίες, ενώ τρία ακόμα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε φυλακή.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από 8 μέλη και είχε αναπτύξει τη δράση της από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο. Τα μέλη της, δρώντας από τον οικισμό του Βλυχού Μεγάρων, προχωρούσαν σε κλοπές υλικών από φωτοβολταϊκά πάρκα και σε επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας κλεμμένα αυτοκίνητα και καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους.

Μία ακόμη εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον 4 ατόμων, δραστηριοποιούνταν κυρίως σε παραθεριστικές κατοικίες. Οι κλοπές τους περιλάμβαναν χρηματικά ποσά και κοσμήματα, τα οποία μερικές φορές μετέφεραν σε μαξιλαροθήκες. Ευθύνονταν για κλοπές σε περιοχές όπως τα Μέγαρα και η Εύβοια, πάντα με τη χρήση αυτοκινήτων και τσιλιαδόρων.

Η τρίτη εγκληματική ομάδα, με τουλάχιστον 9 μέλη, ανέπτυξε δράση στον Ασπρόπυργο και χρησιμοποιούσε παρόμοιες μεθόδους. Είχαν βρεθεί όπλα και κοσμήματα στην κατοχή leurs, ενώ τιμωρήθηκαν με ποινές για προηγούμενα αδικήματα.

Την ίδια ώρα, στην Βορειοανατολική Αττική, συνελήφθησαν 5 άτομα σε σχετική επιχείρηση, κατηγορούμενα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για αρκετά εγκλήματα.

Πηγή: kathimerini.gr