Δραστηριότητες συμμορίας κλοπών οχημάτων και διαρρήξεων ΑΤΜ στην Αττική και την επαρχία
Βίντεο που αποτυπώνει τη δράση συμμορίας που διέπραξε κλοπές αυτοκινήτων και διαρρήξεις ΑΤΜ έχει δημοσιοποιηθεί. Στο υλικό καταγράφεται το “χτύπημα” των δραστών στην Κυλλήνη Ηλείας, όπου με βαριοπούλες επιχείρησαν να σπάσουν τη τζαμαρία εισόδου ενός καταστήματος για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ΑΤΜ.

Οι δράστες, καλυμμένοι με μαύρα ρούχα και κουκούλες, πλησίασαν ένα οπωροπωλείο που φιλοξενούσε ΑΤΜ, και αφού αποβιβάστηκαν από το όχημα, προσπάθησαν με βαριοπούλα να σπάσουν την τζαμαρία. Το βίντεο δείχνει καθαρά τη μεθοδικότητα και τον προγραμματισμό της ενέργειάς τους.

Στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα, βρέθηκε στην Αγία Μαύρα Ηλείας ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο περιείχε γάντια, full face, δύο βαριοπούλες, εκρηκτική ύλη και βενζίνη.

Η ίδια συμμορία είχε αναγνωριστεί και τον Μάρτιο του 2023, όταν είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο στη Μεταμόρφωση, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για διάρρηξη ΑΤΜ. Στις 1 Οκτωβρίου, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση και συνέλαβε τρία άτομα, εκ των οποίων ο 27χρονος έχει ποινικό ιστορικό από το 2011, με δικογραφίες για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικές ουσίες. Οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί περιλαμβάνουν την υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πηγή: kathimerini.gr