Ευθύνες και ασφάλεια στην ιδιωτική εκδήλωση στο Ηρώδειο μετά την κατάρρευση της Μαρινέλλας
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τοποθετήθηκε σχετικά με την έλλειψη ασθενοφόρου στο Ηρώδειο κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Μαρινέλλας, όπου η τραγουδίστρια υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Σε παρέμβασή της σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ανέφερε ότι η ευθύνη για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών ανήκει στους ιδιώτες σε περιπτώσεις ιδιωτικών εκδηλώσεων.

Η κα. Μενδώνη τόνισε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού παρέχει ιατρική κάλυψη σε αρχαιολογικούς χώρους όπως η Ακρόπολη, όπου υπηρετούν εθελοντές Ερυθροσταυρίτες, καθώς και νοσηλευτές και γιατροί. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ, το Ηρώδειο είναι κατάλληλα εξοπλισμένο με ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Υπογράμμισε ότι το Ηρώδειο ανήκει στο κράτος, αλλά παραχωρείται σε ιδιώτες για τις δικές τους εκδηλώσεις, και οι ιδιώτες πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών. Διαβεβαίωσε ότι οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται από το υπουργείο είναι διαφανείς και χωρίς επιβάρυνση στο ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν είχε ζητηθεί από τον διοργανωτή η παρουσία ασθενοφόρου. Σημείωσε ότι όταν διοργανώνονται ιδιωτικά γεγονότα, οι διοργανωτές έχουν τη δυνατότητα είτε να καλύψουν τους ιατρικούς όρους είτε να ζητήσουν παρουσία του ΕΚΑΒ.

Τέλος, η κα. Μενδώνη εξέφρασε τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση της Μαρινέλλας, δηλώνοντας ότι όλοι την αγαπούν.

Πηγή: kathimerini.gr