Ενοποιημένο Σύστημα Εισιτηρίων για Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη
Το εισιτήριο στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης θα είναι ενιαίο, επιτρέποντας τη διέλευση από το μετρό με εισιτήρια που εκδίδονται στα λεωφορεία και το αντίστροφο. Αυτή την πληροφορία παρέχει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Ταχιάος αναφέρει ότι οι λεπτομέρειες για τις τιμές και τις εκπτώσεις θα ανακοινωθούν από τον τομέα Μεταφορών του Υπουργείου.

Προς το παρόν, έχει γίνει ήδη προεργασία για το σύστημα εισιτηρίου του μετρό, με τον υπουργό να σχετίζεται με τη διαδικασία testing στο αμαξοστάσιο Πυλαίας. Όταν το λογισμικό και ο εξοπλισμός πιστοποιηθούν, θα εγκατασταθούν σε όλες τις πύλες στους σταθμούς. Σε πρώτη φάση, οι επιβάτες θα είναι σε θέση να προμηθευτούν προσωποποιημένες πλαστικές κάρτες και επαναφορτιζόμενα χάρτινα εισιτήρια. Η αγορά των χάρτινων εισιτηρίων θα μπορεί να γίνεται είτε με μετρητά, είτε με ανέπαφη συναλλαγή.

Ο κ. Ταχιάος τονίζει επίσης τη σημασία του ενσωματωμένου τσιπ του χάρτινου εισιτηρίου, που ενεργοποιεί τις διαδικασίες διέλευσης και αποτροπής της εισιτηριοδιαφυγής στις πύλες του μετρό. Το σύστημα έχει τοποθετηθεί από την αμερικανική εταιρεία Conduent και θα παραδοθεί στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), ο οποίος θα διασφαλίσει τη λειτουργία του σε συνδυασμό με το αντίστοιχο σύστημα που εγκαθίσταται στα λεωφορεία. Στα εισιτήρια και τις αποδείξεις θα εμφανίζεται το λογότυπο και το ΑΦΜ του ΟΣΕΘ, ενώ τα παλιά χάρτινα εισιτήρια του ΟΑΣΘ δεν θα είναι πλέον έγκυρα.

Τέλος, ο υφυπουργός επισημαίνει ότι διαθέτει μία από τις πρώτες προσωποποιημένες κάρτες, η οποία είναι λειτουργική μόνο για την διαδικασία testing, καθώς τα κλειδιά ασφαλείας δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί.

Πηγή: kathimerini.gr