Εντοπίστηκε Μεγάλη Φυτεία Κάνναβης στην Κωπαΐδα με Χιλιάδες Δενδρύλλια
Σε μια απίστευτη ανακάλυψη στην ερημική περιοχή της Κωπαΐδας, εντοπίστηκε μια φυτεία με 8.342 δενδρύλλια κάνναβης, ορισμένα από τα οποία έφταναν μέχρι τα 3,5 μέτρα ύψος. Οι αρχές ενημερώθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή, όπου προχώρησαν σε έρευνες και κατασχέσεις.

Από το σύνολο των δενδρυλλίων, 1.348 εκριζώθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 6.994 καταστράφηκαν επί τόπου με τη χρήση αγροτικού μηχανήματος. Η αστυνομία υπολογίζει ότι οι δράστες είχαν τη δυνατότητα να αποκομίσουν από τη διακίνηση της κάνναβης πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 43χρονος ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου, ενάντια στον οποίο έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αλλά και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων. Κατά την έρευνα στην κατοικία του, βρέθηκαν ένα τέιζερ, 48 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και το ποσό των 1.850 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν επίσης ένα αυτοκίνητο και ένα ρυμουλκό αυτοκινήτου, τα οποία ανήκαν στον συλληφθέντα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου 2024, ο 43χρονος μαζί με πέντε αγνώστους συνεργούς του, φέρεται να είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση για την καλλιέργεια και τη διακίνηση κάνναβης. Στον χώρο της φυτείας κλήθηκε κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, που πραγματοποίησε δειγματοληψία για εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή: kathimerini.gr