Εξιχνίαση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης με θύμα 80χρονη στη περιοχή Γρεβενών
Εξιχνιάστηκε μια περίπτωση τηλεφωνικής απάτης που είχε στόχο μια 80χρονη γυναίκα σε περιοχή των Γρεβενών, σύμφωνα με την έρευνα του τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών. Ο δράστης, ένας 28χρονος αλλοδαπός, φέρεται να εισέπραξε από την ηλικιωμένη το ποσό των 15.500 ευρώ, προφασιζόμενος μια δήθεν έκτακτη ανάγκη για χειρουργική επέμβαση της κόρης της.

Όπως ενημέρωσε η αστυνομία, την ημέρα της απάτης, η 80χρονη δέχτηκε τηλεφωνικές κλήσεις από έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος συνεπαγόταν ότι ήταν ιατρός νοσοκομείου. Ο άνδρας αυτός ανέφερε πως η κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και χρειάζονταν άμεσα χρήματα για την πραγματοποίηση της επέμβασης. Ταυτόχρονα, μια γυναίκα που προσποιούνταν την κόρη της συμμετείχε στην απάτη.

Προκειμένου να ακολουθήσει τις οδηγίες του υποτιθέμενου ιατρού, η 80χρονη παρέδωσε το χρηματικό ποσό έξω από το σπίτι της στον 28χρονο, που είχε αναλάβει το ρόλο του εισπράκτορα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση δύο ακόμη συνεργών του 28χρονου, οι οποίοι υποδύθηκαν τον ιατρό και την κόρη. Εξετάζεται, επίσης, η πιθανή συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους θα αποσταλεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Πηγή: kathimerini.gr