Φωτιά στην Κορινθία προκαλείται από θερμές εργασίες μελισσοκομίας
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας φαίνεται ότι προκλήθηκε από θερμές εργασίες, συγκεκριμένα από το κάπνισμα μελισσιών.

Από τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), προκύπτει ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης η φωτιά είχε κάψει 65.000 στρέμματα γης στην Κορινθία.

Η ΔΑΕΕ ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα που πραγματοποίησε αυτές τις θερμές εργασίες την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι «επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΑΕΕ, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσιών) στην περιοχή Ροζενά, σε χρονική εγγύτητα προς την εκδήλωση της πυρκαγιάς και ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου τέσσερα».

Η ΔΑΕΕ συγκεντρώνει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για να τα διαβιβάσει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σχετικά με την πυρκαγιά.
Πηγή: kathimerini.gr