Ισχυροί Βόρειοι Άνεμοι και Πτώση Θερμοκρασίας στην Ελλάδα
Σήμερα Πέμπτη, αναμένονται ισχυροί βόρειοι άνεμοι, ειδικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, όπου η έντασή τους μπορεί να φτάσει έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση σε πολλές περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr, οι πιο ισχυροί άνεμοι θα παρατηρηθούν στις Βόρειες Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως η Σάμος και η Ικαρία, καθώς και σε περιοχές όπως η Θάλασσα των Κυθήρων και τα νότια τμήματα της Κρήτης. Η πρόβλεψη για τις ριπές του ανέμου μετά το μεσημέρι δείχνει ότι τοπικά μπορεί να ξεπεράσουν τα 90 km/h.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια, την Κρήτη και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7, τοπικά 8 μποφόρ.

Η εκτίμηση της θερμοκρασίας δείχνει μια πτώση, με τις τιμές να κυμαίνονται από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενώ στις νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24 έως 27 βαθμούς.

Αναλυτικά, η πρόγνωση για τις διάφορες περιοχές είναι η εξής:

– Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές στη δυτική Μακεδονία. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.
– Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά: Αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.
– Ανατολική Στερεά, Εύβοια: Νεφώσεις και τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.
– Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στην Κρήτη. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς.
– Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.
– Θεσσαλία: Νεφώσεις και τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.
– Αττική: Νεφώσεις. Θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς.
– Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

Αύριο Παρασκευή, η πρόγνωση δείχνει νεφώσεις και πιθανές τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στα ανατολικά και στα νησιά. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές.

Πηγή: kathimerini.gr