Καλος καιρός με αραιές νεφώσεις και διακυμάνσεις θερμοκρασίας
Σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ, και στο ανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 23 έως 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 25 έως 28 βαθμούς.

Στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία αναμένονται χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, και εδώ ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα γίνουν παροδικά πιο πυκνές από το μεσημέρι στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 26 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, με των βόρειων περιοχών να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Τρίτη 15-10-2024, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τετάρτη 16-10-2024, αναμένονται τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και άλλες περιοχές, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με διάφορες εντάσεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Στην Πέμπτη 17-10-2024, το σκηνικό του καιρού θα περιλαμβάνει νεφώσεις στα ανατολικά και γενικά αίθριες συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τέλος, στην Παρασκευή 18-10-2024, αναμένονται αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν στα δυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: kathimerini.gr