Κυκλοφοριακές αλλαγές στην Αθήνα λόγω του 28ου Ποδηλατικού Γύρου
Κυριακή θα είναι η ημέρα κατά την οποία θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, εξαιτίας του «28ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας». Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας καθώς και απαγόρευση στάθμευσης σε ορισμένους δρόμους και πλατείες του Δήμου Αθηναίων.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ώρες ισχύος. Από τις 07:00 έως 13:00, περιοχές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνουν τη Σταδίου, τη Πλ. Συντάγματος, την οδό Φιλελλήνων, καθώς και τη Βασ. Γεωργίου Α΄, μαζί με τις καθέτους και τις πρώτες παράλληλες οδούς τους.

Κατά τις ώρες 08:00 έως 13:00, θα ισχύσουν περιορισμοί και σε άλλες κεντρικές λεωφόρους. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί ρυθμίσεις στην Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, τη Φιλελλήνων, τη Λεωφ. Συγγρού, την Λεωφ. Βασ. Ολγας, καθώς και σε άλλες οδούς. Ειδικότερα, η Λεωφ. Συγγρού θα έχει διακοπές κυκλοφορίας σε δύο τμήματα, με καθέτους δρόμους να επηρεάζονται ανάλογα.

Η Τροχαία εξετάζει και επικοινωνεί στους οδηγούς να αποφεύγουν αυτές τις περιοχές κατά τις καθορισμένες ώρες, προκειμένου να μην προκληθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα. Σημαντική είναι και η απαγόρευση κάθετης διέλευσης οχημάτων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από τον ελεγχόμενο κόμβο Λεωφ. Βασ. Σοφίας-Ρηγίλλης.

Πηγή: kathimerini.gr