Ναυάγιο στη Σάμο με τέσσερις θανάτους και 30 διασωθέντες
Τη Δευτέρα, το Λιμενικό Σώμα δημοσιοποίησε ένα βίντεο που σχετίζεται με το ναυάγιο στη Σάμο, όπου τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι, έχασαν τη ζωή τους. Από τους επιβαίνοντες στο σκάφος, οι 30 κατάφεραν να διασωθούν, συμπεριλαμβανομένου του διακινητή τους, ο οποίος συνελήφθη.

Ορισμένοι από τους διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες, ειδικότερα 26 άτομα, κατάφεραν να φτάσουν μόνοι τους στην ξηρά, ενώ τέσσερις ανασύρθηκαν σώοι από τη θάλασσα. Αυτοί έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου για τις απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης.

Σήμερα, Τρίτη, οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή πλωτών και χερσαίων μέσων του Λιμενικού και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και παραπλέοντων σκαφών, για πιθανές αγνοούμενες προσωπικότητες, καθώς οι διασωθέντες αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα να λείπει ακόμη ένα άτομο. Στο σημείο έχει μεταβεί επιπλέον κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.

Πηγή: kathimerini.gr