Νέα Πλατφόρμα Ψηφιακής Υπηρεσίας Για Ραντεβού Έκδοσης Ταυτότητας
Από σήμερα Δευτέρα, στις 8.30 το πρωί, τέθηκε σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα id.gov.gr, με σκοπό την απλούστερη και ορθότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ραντεβού για την έκδοση ή αντικατάσταση της ταυτότητάς τους με εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη τρόπο.

Η νέα αυτή υπηρεσία αναμένεται να αυξήσει τη διαθεσιμότητα των ραντεβού, οδηγώντας στη μείωση του χρόνου αναμονής όσον αφορά την εξυπηρέτηση των αιτημάτων. Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίσουν ψηφιακά ραντεβού, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από αύριο, Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία προγραμματισμού περιλαμβάνει τα εξής βήματα:
• Ο πολίτης θα επιλέγει την Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση κατοικίας του στην Ελλάδα, καθώς και την επιθυμητή ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας.
• Τα στοιχεία του χρήστη θα αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών και το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ). Σε περίπτωση που δεν έχει ενημερώσει τα στοιχεία του, θα μπορεί να τα ανανεώσει κατά την υποβολή της αίτησης.
• Αφού ολοκληρωθεί η αίτηση, ο πολίτης θα λάβει μέσω email όλες τις βασικές πληροφορίες που αφορούν το ραντεβού, όπως και τα στοιχεία της Αρχής Έκδοσης.
• Το ραντεβού μπορεί να ακυρωθεί ή να επαναπρογραμματιστεί, εφόσον γίνει τουλάχιστον μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα.
• Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι θα λαμβάνουν υπενθυμίσεις μέσω email πριν από την έναρξη του ραντεβού.

Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις απώλειας ή κλοπής του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την αρμόδια Αρχή Έκδοσης για να προγραμματίσουν ραντεβού για την έκδοση νέου Δελτίου.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η πρόσβαση γίνεται μέσω των κωδικών Taxisnet.

Πηγή: kathimerini.gr