Παρ’ ολίγον ατύχημα με τρένο του Προαστιακού στη γραμμή του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας
Στις 9 Οκτωβρίου, σημειώθηκε ένα σοβαρό περιστατικό με τον Προαστιακό, καθώς ένας συρμός μπήκε στη γραμμή του Μετρό στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, σε δηλώσεις του στο Real FM, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη, το τρένο του Προαστιακού κινήθηκε με πλήρη τηλεδιοίκηση και κανονική χάραξη, ωστόσο βρέθηκε στη σήραγγα του Μετρό. “Είναι πιθανό ότι εκείνη τη στιγμή έπρεπε να εισέλθει το Μετρό, αλλά λόγω καθυστέρησης, ο συρμός του Προαστιακού προηγήθηκε χωρίς να αλλάξει η χάραξή του,” δήλωσε. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το περιστατικό συνέβη 500 μέτρα πριν από την είσοδο της σήραγγας και ότι η πορεία του τρένου ήταν κανονική, χωρίς να μπει “ανάποδα”.

Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να διαπιστωθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Ενεργοποιήθηκε επίσης η πειθαρχική διαδικασία για την αποδοχή ευθυνών, και το προσωπικό που εμπλέκεται έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι τηρεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για τους υπαλλήλους της.

Ο κ. Τερεζάκης ανέφερε ακόμη ότι ο μηχανοδηγός παραβίασε δύο φωτοσήματα πριν σταματήσει, και το λάθος εντοπίστηκε στον σταθμάρχη, ο οποίος έχει ανασταλεί και βρίσκεται σε διαδικασία επανεκπαίδευσης. Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου και θα αναλάβει τις απαραίτητες ενέργειες όπου χρειάζεται.

Πηγή: kathimerini.gr