Προειδοποίηση για Διαδικτυακή Απάτη με Πλαστοπροσωπία του Δημήτρη Κουτσούμπα
Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με απόπειρες διαδικτυακής απάτης (phishing) που περιλαμβάνουν πλαστοπροσωπία του Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και τον ψευδή τίτλο «Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή». Σύμφωνα με το Κόμμα, αυτές οι απόπειρες έχουν παρατηρηθεί στο διαδίκτυο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και σε τηλεφωνικές συσκευές μέσω μηνυμάτων Viber.

Συγκεκριμένα, κυκλοφορεί ένα βίντεο που φαίνεται να είναι προϊόν επεξεργασίας, στο οποίο δήθεν ο γ.γ. της ΚΕ συμμετέχει σε συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, υποστηρίζοντας μια «νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ» για «επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου», με αναφορά στην πλατφόρμα «Fluxion Oil». Οι επιτήδειοι προσπαθούν να παρουσιάσουν το βίντεο και τους κακόβουλους συνδέσμους που το συνοδεύουν, ως ανήκοντες στο 902.gr, για να ενισχύσουν την αληθοφάνειά τους.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να διαψευστούν αυτές οι ψευδείς αναφορές και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης. Πηγή: kathimerini.gr