Ψηφιακός Εκσυγχρονισμός για τις Εξετάσεις Διπλωμάτων στην Περιφέρεια Αττικής
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων οδήγησης στην Περιφέρεια Αττικής παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες και τους εκπαιδευτές τους να κλείνουν ραντεβού από την ηλεκτρονική διεύθυνση drivingexams.attica.gov.gr. Με αυτόν τον τρόπο καταργείται η υποχρεωτική αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία, γεγονός που θα συμβάλλει στη μείωση της ταλαιπωρίας και του χρόνου αναμονής.

Η εφαρμογή αυτή, που αναπτύχθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών με τη στήριξη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης, έχει ήδη ευρεία αποδοχή, καθώς μερικές μέρες μετά την ανακοίνωσή της, έχουν καταχωριστεί πάνω από 700 σχολές οδηγών που συμμετέχουν και τα αιτήματα για ραντεβού έχουν ξεπεράσει ήδη τις 4.700.

Κατά την ανάλυση των στοιχείων, το 62,2% των ραντεβού αφορά στη θεωρητική εξέταση και το 37,8% στην πρακτική. Ο Κεντρικός και Δυτικός Τομέας Αθηνών είναι οι περιοχές όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη ζήτηση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι η Περιφέρεια προχωρά σε έναν σημαντικό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προωθώντας τη διαφάνεια. «Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολίτες του λεκανοπεδίου, εξαλείφοντας τα φαινόμενα διαπλοκής. Οι υποψήφιοι οδηγοί και οι εκπαιδευτές τους θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τις εξετάσεις τους εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη διαφάνεια», σημείωσε.

Ανάλογες πλατφόρμες έχουν ήδη λειτουργήσει σε άλλες περιφέρειες της χώρας, όπως η Κεντρική Μακεδονία, και η Περιφέρεια Αττικής ελπίζει να αποκομίσει ανάλογα θετικά αποτελέσματα.

Πηγή: kathimerini.gr