Πύρινη Κρίση στην Ηλεία με Τρία Επικίνδυνα Μέτωπα Φωτιάς
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, καθώς έχουν ξεσπάσει τρεις φωτιές στην περιοχή. Αναφορικά με την κατάσταση, ο δήμαρχος Ηλιδα, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, χαρακτήρισε τη σύγκρουση με τις φλόγες ως επικίνδυνη και δύσκολη, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα: το Χάβαρι, το Γεράκι και το Κρυονέρι, το τελευταίο από τα οποία αρχίζει να γίνεται κρίσιμο. Οι ισχυροί άνεμοι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, γεγονός που συμβάλλει στην εξάπλωση της πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί ζημιές σε δύο με τρία σπίτια στην περιοχή της Μπιουμπούνας.

Παράλληλα, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 που προειδοποιούσε τους κατοίκους στην περιοχή Χάβαρι να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ νωρίτερα είχε γίνει έκκληση για εκκένωση στους οικισμούς Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα.

Σημειώνεται ότι μία ακόμα πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Πανόπουλου, στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με υποστηρικτικές ομάδες και οχήματα, ενώ πέντε αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο συμβάλλουν με ρίψεις νερού. Τέλος, ο δήμαρχος υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερα εναέρια μέσα στην περιοχή ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες κατάσβεσης.

Πηγή: kathimerini.gr