Τραγική υπόθεση Καμράν Ασίκ και οι αμφισβητήσεις γύρω από τη κράτησή του
Εγγραφο που αποκτήθηκε από την «Κ» αποκαλύπτει ότι ο 38χρονος Καμράν Ασίκ, πακιστανικής καταγωγής, είχε μαζί του «προσωπικά έγγραφα» κατά την αυτοβούλη προσέλευσή του στο Α.Τ. Ομονοίας στις 13 Σεπτεμβρίου. Μετά από μια μήνυση εις βάρος του, το διάστημα 13 έως 17 Σεπτεμβρίου, είχε μεταφερθεί σε διάφορα αστυνομικά τμήματα, όπως του Πατησίων και του Γαλατσίου. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειάς του, η μήνυση αφορούσε παρενόχληση και όχι σωματική βία.

Η οικογένεια και η δικηγόρος επισημαίνουν ότι ο 38χρονος ήταν κάτοχος άδειας παραμονής από το 2019, είχε καθαρό ποινικό μητρώο και δεν θα είχε φύγει από το σπίτι χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. «Η κράτησή του ήταν παράνομη, καθώς μπορούσε να ταυτοποιηθεί», δηλώνει η δικηγόρος. Σχετικά με τα αντικείμενα που είχε μαζί του, το έγγραφο του Α.Τ. Ομονοίας αναφέρει ότι είχε ένα κινητό τηλέφωνο REDMI, ένα Samsung, είκοσι ευρώ, προσωπικά έγγραφα και κλειδιά. Ωστόσο, δεν εξηγείται ποια ήταν αυτά τα «προσωπικά έγγραφα», κάτι που προκαλεί απορία.

Αφότου αφέθηκε ελεύθερος τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου, ο Ασίκ συνελήφθη ξανά λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου. Στο δελτίο συμβάντων αναφέρεται ότι προσήλθε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, αλλά δεν είχε μαζί του νομιμοποιητικά στοιχεία και ήταν χτυπημένος, πιθανόν λόγω συμπλοκής. Ο 38χρονος διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν την απώλεια των «προσωπικών εγγράφων» του και πότε πρόλαβε να καταναλώσει ουσίες, καθώς φέρεται να αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου και ακολούθησε και πάλι τις Αρχές μίαμιση ώρα αργότερα. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται στα μέσα Οκτωβρίου. Η δικηγόρος εκφράζει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς, θεωρώντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Πηγή: kathimerini.gr