Αρχική Ελλάδα Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Νέα αίτηση για λίγες ώρες – Η τελική προθεσμία

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Νέα αίτηση για λίγες ώρες – Η τελική προθεσμία

Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση για «Κοινωνικό Τουρισμό 2023», καθώς η πλατφόρμα θα ανοίξει ξανά σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00, και μετά θα κλείσει οριστικά την Κυριακή, 11 Ιουνίου, στις 23:59.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ζητηθεί παράταση από δικαιούχους και παρόχους καθώς είχαν προκύψει αρκετά προβλήματα κατά την έναρξη της διαδικασίας με την πλατφόρμα, ενώ και η προθεσμία έπεφτε σε αργία, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Έτσι, η ΔΥΠΑ -παρά την αρχική διάψευση- αποφάσισε να δώσει ένα νέο χρονικό περιθώριο, λίγο παραπάνω από δύο 24ωρα.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τη διαδικασία αλλά και τις λεπτομέρειες για τα υπόλοιπα προγράμματα τουρισμού και διακοπών, στα οποία μπορείτε να κάνετε αίτηση.

Εδώ η αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό 2023

Μπαίνετε στην πλατφόρμα του gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ και στη συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε με έναν από τους δύο παρακάτω τρόπους:

 • Είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNet
 • Είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Αν επιλέξετε να μπείτε με τους κωδικούς Taxisnet, αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, τότε θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να επιλέξετε αν είστε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2023

Η ολιγοήμερη παράταση στις αιτήσεις για Κοινωνικό Τουρισμό 2023 είναι άγνωστο μέχρι στιγμής εάν θα αλλάξει και τον προγραμματισμό για τα αποτελέσματα. Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα θα βγουν νωρίτερα από πέρσι, που είχαν δημοσιευτεί στις 8 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, φέτος, τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν σε περίπου 10 ημέρες, δηλαδή λίγο μετά τις 15 Ιουνίου.

Στη συνέχεια, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για τον Τουρισμό για Όλους.

Πότε κάνετε αίτηση για «Τουρισμό για Όλους 2023»

Η ολοκλήρωση του «Κοινωνικού Τουρισμού» ξεκλειδώνει και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι έχετε δύο τρόπους για να κάνετε την αίτησή σας και να διεκδικήσετε το voucher των 150 ευρώ που μπορείτε να ξοδέψετε στις διακοπές σας: Είτε με ηλεκτρονική αίτηση στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet, είτε μέσω ΚΕΠ, όπου ο υπάλληλος σας ολοκληρώνει τη διαδικασία. Εάν απευθυνθείτε σε ΚΕΠ θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Εάν κάνετε μόνοι σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ την αίτηση, θα σας ζητηθούν τα ίδια στοιχεία και στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

 • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
 • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
 • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.
  Τουρισμός για Όλους 2023: Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια

Κοινωνικός Τουρισμός 2023 για συνταξιούχους: Πού και πότε κάνετε αίτηση

σειρά θα πάρει για την υποβολή αιτήσεων πρώτα ο Κοινωνικός Τουρισμός 2023 για 25.000 συνταξιούχους και στη συνέχεια ο «Τουρισμός για Όλους 2023». Τα προγράμματα δίνουν voucher δωρεάν ή πιο φθηνών διακοπών σε όσους πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται κάθε φορά.

Την αίτησή σας μπορείτε να την κάνετε, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες, μέσω του gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Σημειώνεται επίσης, πως το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες και η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος που θα οριστεί για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με εξαίρεση:

 • τα νησιά Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις.
 • της Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι αναλυτικά:

1. Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 ορίζονται συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 5 του άρθρου 69 του ν. 3863/2010.
Μάλιστα, έχει προστεθεί μία ακόμη κατηγορία δικαιούχων. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν καταβάλει την αντίστοιχη εισφορά ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή κατά τον μήνα Ιούνιο 2022.

2. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται:

 • τα τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε και έως δεκαοχτώ ετών. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η
  01.01.2023,
 • τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των 18 ετών έμμεσα ασφαλισμένα από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα,
 • τέκνα των δικαιούχων ηλικίας από 18 ετών και άνω
  με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, έμμεσα ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας, χωρίς ημέρες εργασίας,
 • οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών,
 • οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων α’ έως δ’ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας, αποδεικνυόμενη από σχετική βεβαίωση του αρμόδιου δημόσιου φορέα, εκδοθείσα βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.

3. Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

4. Σε περιπτώσεις συζύγων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι της παροχής κατά την έννοια της παρ. 1 του παρόντος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί στην αίτηση του άρθρου 7 της παρούσας, όπως ορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δομή μισού εκατομμυρίου ετών που αλλάζει τις αντιλήψεις τους

Τα ευρήματα των αρχαιολόγων, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature, υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι της λίθινης εποχής κατασκεύαζαν καταφύγια, κάτι που μπορεί να αλλάξει άρδην...

Η κρητική κουζίνα στο “μικροσκόπιο” της UNESCO – Ποια είναι τα 7 τοπ προϊόντα

“Πρώτο τραπέζι” στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας διεκδικεί με αξιώσεις το Ηράκλειο, με την διοργάνωση του γαστρονομικού πολιτιστικού φεστιβάλ,...

ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποχρεωτική καταγραφή όλων των POS – Ποιοι υποχρεούνται να το πράξουν

Ξεκινάει σήμερα η καταγραφή όλων των ενεργών POS της αγοράς, μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί έως και το τέλος του μήνα.  Θα...

Ίος: Αστυνομικός διοικητής συνελήφθη επειδή ζητούσε χρήματα από ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου

Συνελήφθη διοικητής αστυνομικού τμήματος στην Ίο με την κατηγορία της δωροδοκίας, καθώς ζητούσε χρήματα από ιδιοκτήτη νυχτερινού...

Σε αυτή την πόλη, οι άνθρωποι ζουν κάτω από τη γη εξαιτίας της ζέστης

Όπως οι ανθρακωρύχοι παλαιότερων εποχών, πολλοί από τους σημερινούς κατοίκους έχουν επιλέξει να ζουν κάπως διαφορετικά για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη ζέστη και να...