Αρχική Κόσμος Κολομβία: Εβδομήντα «ιπποπόταμοι κοκαΐνης» του Εσκομπάρ θα σταλούν στην Ινδία και το...

Κολομβία: Εβδομήντα «ιπποπόταμοι κοκαΐνης» του Εσκομπάρ θα σταλούν στην Ινδία και το Μεξικό

Η Κολομβία σχεδιάζει να μεταφέρει δεκάδες από τους αποκαλούμενους ως «ιπποπόταμους κοκαΐνης» – τους απογόνους του ιδιωτικού θηριοτροφείου του έμπορου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ – σε νέα σπίτια στην Ινδία και το Μεξικό σε μια προσπάθεια να ελέγξει τον αυξανόμενο πληθυσμό τους, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.

Σήμερα υπάρχουν από 130 έως 160 ιπποπόταμοι στην Κολομβία, σύμφωνα με τις αρχές, και έχουν εξαπλωθεί πολύ πέρα από το πρώην ράντσο του Εσκομπάρ, την Hacienda Napoles, όπου ξεκίνησαν ως πληθυσμός ενός αρσενικού και τριών θηλυκών.

Οι πρώτοι ιπποπόταμοι αποτελούσαν μέρος μιας συλλογής εξωτικών ζώων που ο Εσκομπάρ είχε συγκεντρώσει τη δεκαετία του 1980 στο ράντσο του, περίπου 250 χιλιόμετρα από το Μεντεγίν. Μετά το θάνατό του το 1993, οι αρχές μετεγκατέστησαν τα περισσότερα από τα άλλα ζώα, αλλά όχι τους ιπποπόταμους επειδή ήταν πολύ δύσκολο να μεταφερθούν.

Έκτοτε άρχισαν να αναπαράγονται με ταχείς ρυθμούς, επεκτείνοντας το χώρο δραστηριότητάς τους. Πλέον, αποτελούν τόσο περιβαλλοντική πρόκληση όσο και πηγή ανησυχίας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Μια μελέτη στο περιοδικό Nature προειδοποίησε ότι ο αριθμός τους θα μπορούσε να φθάσει τους 1.500 μέσα σε δύο δεκαετίες.

via Associated Press

Προηγουμένως, οι αρχές προσπάθησαν να ελέγξουν τον πληθυσμό τους χρησιμοποιώντας ευνουχισμούς και «ενέσεις» αντισυλληπτικών. Ωστόσο, οι πρακτικές αυτές είχαν περιορισμένη επιτυχία.

Πλέον, υπάρχει σχέδιο να μεταφερθούν δεκάδες από τους ιπποπόταμους σε φυσικά καταφύγια στην Ινδία και το Μεξικό. Συνολικά 70 ιπποπόταμοι, ένα μείγμα αρσενικών και θηλυκών, αναμένεται να μεταφερθούν στο εξωτερικό, με τους 60 να πηγαίνουν στην Ινδία και τους υπόλοιπους 10 στο Μεξικό.

Γιατί Ινδία και Μεξικό;

Συνολικά 70 ιπποπόταμοι, ένα μείγμα αρσενικών και θηλυκών, αναμένεται να μετακινηθούν – με 60 να πηγαίνουν στην Ινδία και 10 στο Μεξικό.

Ο τεχνικός όρος αυτής της επιχείρησης είναι «μετατόπιση», εξήγησε ο κυβερνήτης Άνιμπαλ Γκαβίρια σε συνέντευξή του στo Blu Radio, καθώς θα περιλάμβανε τη μετακίνηση των ιπποπόταμων από μια χώρα που δεν ήταν ο εγγενής βιότοπός τους σε μια άλλη που δεν ήταν επίσης ο φυσικός τους βιότοπος.

Ο στόχος ήταν «να τα μεταφέρουμε σε χώρες όπου αυτά οι ερευνητές θα έχουν την ικανότητα να τους δεχτούν και να τους (στεγάσουν) σωστά και να ελέγξουν την αναπαραγωγή τους», είπε ο Γκαβίρια.

Η αποστολή των ιπποπόταμων πίσω στην πατρίδα τους την Αφρική «δεν επιτρεπόταν», είπε ο Γκαβίρια.

Η αποστολή των ιπποπόταμων πίσω στην Αφρική κινδύνευε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, τόσο για τους ίδιους τους ιπποπόταμους όσο και για το τοπικό οικοσύστημα, εξήγησε στο CNN η Μαρία Αγχέλα Ετσεβέρι, καθηγήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζαβεριάνα.

«Οι ιπποπόταμοι ζουν σε κοπάδια, είναι αρκετά επιθετικοί», είπε η Ετσεβέρι.

Ενώ οι «ιπποπόταμοι κοκαΐνης» δεν είναι εγγενείς στην Κολομβία, το τοπικό έδαφος θεωρείται ευνοϊκό για την αναπαραγωγή τους, καθώς έχει ρηχές πηγές νερού και μεγάλη συγκέντρωση τροφής.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οι 9 τύποι φορολογουμένων που μπαίνουν στο στόχαστρο της Εφορίας

Με… μπούσουλα την περσινή «μαύρη» λίστα, θα πορευτούν και φέτος οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, που πραγματοποιούν τις επιτόπιες...

Εκατό ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Μακρόν μιλά για το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η τελετή έναρξης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Στενεύει ο κλοιός για τους influencers – Σαφάρι ελέγχων και αυστηρές οδηγίες

Θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα οι influencers, αν δεν δηλώσουν ότι ασκούν εμπορική δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Του...

Επιδόματα: Ποια αυξάνονται – Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν και αναδρομικά

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Ποιοι απεργούν την Τετάρτη 17 Απριλίου – Ποια μέσα μεταφοράς ακινητοποιούνται

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η απεργία της 17ης Απριλίου, την οποία...