Αρχική Ελλάδα Κολωνός: Οι έρευνες των Αρχών και ο «Μιχάλης» που ίσως αποκαλύπτει κύκλωμα...

Κολωνός: Οι έρευνες των Αρχών και ο «Μιχάλης» που ίσως αποκαλύπτει κύκλωμα παιδεραστίας

Ο «Μιχάλης», αποκαλύπτει οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας. Ο μαστροπός – «ατζέντης», «αλιευτής πελατών», «εισπράκτορας» και συνοδός της 12χρονης στα ραντεβού με τους βιαστές αναμένεται σύμφωνα με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, να αποτελέσει το «κλειδί» των ερευνών για την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο. Οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του συνεργού του Ηλία Μίχου, τον οποίο κατονόμασε το ανήλικο κορίτσι στην αρχική της κατάθεση στις 17 Σεπτεμβρίου. Ο ρόλος του θεωρείται κρίσιμος, καθώς όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, δεν αποκλείεται να αποκαλύψει και άλλα ανήλικα θύματα, πέρα από τη 12χρονη στον Κολωνό.

«Μπαράζ» ταυτοποιήσεων και συλλήψεων

Εκτός από τον «Μιχάλη», στις καταθέσεις της, η ανήλικη έχει αναφέρει ονόματα, επαγγελματικές ιδιότητες, χρώματα και τύπους οχημάτων για 4 ακόμα βιαστές της. Ο ένας από αυτούς, είναι ο 33χρονος άνδρας που συνελήφθη την Παρασκευή (14/10), κατηγορούμενος ότι βίασε δύο φορές τη 12χρονη, μέσα στο αυτοκίνητο του. «Δεν έδωσα σημασία στην ηλικία…», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι τού είχε πει ότι είναι 17 ετών. Το βράδυ του Σαββάτου (15/10), οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων πέρασαν χειροπέδες σε ένα ακόμα άτομο που ταυτοποιήθηκε και διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν 36χρονο άνδρα που φέρεται να βίασε και αυτός τη 12χρονη τουλάχιστον μια φορά στο αυτοκίνητό του στο μετρό των Σεπολίων, αφού πρώτα συνομίλησε μαζί της μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων συνομιλιών.

Την ίδια ώρα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων, που θα δρομολογήσουν νέες ταυτοποιήσεις και νέα εντάλματα σύλληψης. Όπως σημειώνουν στελέχη της Ασφάλειας, μέχρι στιγμής, η έρευνα, βρίσκεται μόλις στο… 10%. Δύο από τα άτομα που είχαν επισκεφτεί το προφίλ, με το οποίο εξέδιδε ο 53χρονος το κορίτσι, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως την Παρασκευή (14/10) στις Αρχές. Πρόκειται για έναν 35χρονο ομογενή από το Καζακστάν και έναν 36χρονο άνδρα από την Αθήνα. Για τα συγκεκριμένα άτομα, που εξετάστηκαν ενόρκως και παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, δεν διαπιστώθηκε ποινική εμπλοκή, καθώς δεν είχαν επαφή με το κορίτσι, με το οποίο είχαν απλώς διαδικτυακές συνομιλίες.

«Βάση δεδομένων»… βιαστών το κινητό της 12χρονης;

Μέσα σε έναν κύκλο 10 ύποπτων τηλεφωνικών επαφών του κοριτσιού, οι Αρχές φαίνεται να έχουν εντοπίσει «πελάτες», εν δυνάμει παιδεραστές, οι οποίοι σταδιακά «αποκτούν» πρόσωπο και στοιχεία ταυτότητας. Από τις έρευνες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες επαφές είχαν συχνότερες, καθημερινές επικοινωνίες τόσο με τη 12χρονη, όσο και με τον 53χρονο κατηγορούμενο μαστροπό βιαστή. Τα δεδομένα από το κινητό του κοριτσιού «σαρώθηκαν» από ειδικό λογισμικό, το οποίο «χρωμάτισε» τις επαφές, με βάση τη συχνότητα επικοινωνίας. Από εκεί προέκυψαν τα 10 «κόκκινα» τηλέφωνα, τους χρήστες των οποίων αναζητούν οι Αρχές. Τα στελέχη που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να εντοπιστεί το γεωγραφικό στίγμα και τα πρόσωπα πίσω από τις επαφές.

Εκτός από τα κινητά τηλέφωνα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται και τα ηλεκτρονικά ίχνη από τα… 76 «κλειστά» διαδικτυακά προφίλ που διατηρούσε ο Ηλίας Μίχος στην εφαρμογή ανώνυμων επικοινωνιών με την οποία εξέδιδε την 12χρονη, αλλά και σε αντίστοιχες σελίδες. Από την «αποκρυπτογράφησή» τους ενδέχεται να προκύψουν στοιχεία που θα οδηγούν ακόμα και σε άλλα ανήλικα θύματα. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στο ένα από τα προφίλ, συνολικά 253 ανώνυμοι χρήστες του διαδικτύου, είχαν δει τις ροζ αναρτήσεις που αφορούσαν τη 12χρονη. Η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο, στο πλαίσιο της ανωνυμίας και μέσα σε αυτό το καθεστώς, ο προαγωγός αναρτούσε τις γυμνές φωτογραφίες και τα βίντεο που εξανάγκαζε τη 12χρονη να τραβάει. Οι χρήστες της εφαρμογής δήλωναν απλά την ηλικιακή προτίμηση και την περιοχή και μπορούσαν να συνδεθούν με το προφίλ της 12χρονης. Για τον εφιάλτη που ζούσε το κορίτσι, αρκούσε απλά «το πάτημα ενός κουμπιού», όπως προτρέπουν χαρακτηριστικά τους χρήστες της εφαρμογής, οι δημιουργοί της διαδικτυακής εφαρμογής.

Ο «Μιχάλης» αποκαλύπτει κύκλωμα παιδεραστίας

«Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα. Υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο που ερχόταν μαζί μου στα ραντεβού». Οι περιγραφές της 12χρονης, αποκαλύπτουν την οργανωμένη δράση του 53χρονου κατηγορούμενου, αλλά και ενός ακόμα προσώπου, του «Μιχάλη» που φαίνεται ότι είχε κομβικό ρόλο στον εφιάλτη του κοριτσιού. Τα δύο πρόσωπα που κατονόμασε η ανήλικη στην κατάθεση της, φρόντιζαν να κρατούν πάντα… αποστάσεις ασφαλείας, όταν μετέφεραν το κορίτσι στα ραντεβού, ενώ υπήρχε προβλεπόμενη διαδικασία για τα χρηματικά ποσά που πλήρωναν οι βιαστές.

«Μου έλεγε ακόμα και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς, η 12χρονη, δίνοντας ένα επιπλέον στοιχείο που αποκαλύπτει τη μεθοδικότητα των προαγωγών. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, τα «ραντεβού» γίνονταν μέσα σε αυτοκίνητα, για να μην υπάρχει συγκεκριμένο χώρος που θα συνδεθεί με τη δράση των κατηγορουμένων. Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, ο τρόπος που εντόπιζαν «πελάτες» και η πολύμηνη δράση των εμπλεκομένων, μαρτυρά ότι ενδεχομένως είχαν… εμπειρία και είχαν πιθανότατα και άλλα ανήλικα θύματα.

Παιδοψυχολόγοι δίνουν φωνή στα 8 αδέρφια

Να «ξεκλειδώσουν» τη 12χρονη, που έχει βυθιστεί στη σιωπή μετά τη σύλληψη της μητέρας της, επιχειρούν οι παιδοψυχολόγοι της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Η πίεση που έχει ασκηθεί στο ανήλικο κορίτσι, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που έβαλαν στο «κάδρο» των ερευνών όλη την οικογένεια, καθιστούν πλέον δύσκολη την επικοινωνία με το κορίτσι. Η τελευταία απόπειρα για συμπληρωματική κατάθεση δεν απέδωσε καρπούς, όμως η συμβολή της 12χρονης παραμένει κρίσιμη καθώς θα κληθεί σταδιακά να αναγνωρίζει τα πρόσωπα των βιαστών της, που θα ταυτοποιούνται από τις Αρχές.

Με αντίστοιχα λεπτούς χειρισμούς, προσπαθούν να προσεγγίσουν τα στελέχη της Ασφάλειας και τα 7 αδέλφια της 12χρονης, τα οποία εξετάζονται παράλληλα από ιατροδικαστές για να διαπιστωθεί εάν έχουν πέσει και αυτά θύματα βιασμού. Μάλιστα, δεν αποκλείεται εάν κριθεί σκόπιμο να δώσουν και τα υπόλοιπα παιδιά συμπληρωματικές καταθέσεις. Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εξετάσεων, ο Εισαγγελέας Ανηλίκων θα αποφασίσει με παραγγελία για το πού θα φιλοξενηθούν τα παιδιά της οικογένειας, που εδώ και ημέρες βιώνουν έναν καθημερινό «Γολγοθά», μετακινούμενα διαρκώς μεταξύ ΓΑΔΑ, Νοσοκομείου Παίδων και συγγενικών προσώπων. Προσωρινά την φροντίδα των παιδιών έχει αναλάβει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο οίκος ανοχής κατέγραψε την αρχή του εφιάλτη;

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται το βιντεοληπτικό υλικό από τον οίκο ανοχής στο οποίο, σύμφωνα με καταγγελία, αποτυπώνεται η 12χρονη μαζί με τον Ηλία Μίχο. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να «ανοίξουν» το επίμαχο αρχείο, που ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις, ακόμα και για τη χρονική περίοδο, όπου ξεκίνησε ο εφιάλτης του κοριτσιού.

«Ο 53χρονος ερχόταν στον χώρο μου, εκεί που έχω τον οίκο ανοχής στο Γκάζι και έφερνε και τη 12χρονη μαζί του. Την έφερνε για να πάει με πελάτες και, μάλιστα, με επώνυμους πελάτες. Αυτό γινόταν επί δύο ολόκληρους μήνες, πριν από ένα τρίμηνο περίπου», ανέφερε κατά την καταγγελία της η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η οποία συστήθηκε ως πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδος και παρέδωσε το USB με το υλικό. Η αστυνομία προχώρησε σε επιτόπια έρευνα στο χώρο, την Τετάρτη (12/10), και έκανε 4 συλλήψεις καθώς διαπιστώθηκε ότι ο οίκος ανοχής λειτουργούσε παράλληλα παρότι είχε σφραγιστεί. Μάλιστα, ανάμεσα στις πληροφορίες που εξετάζουν οι Αρχές είναι και το ενδεχόμενο η μητέρα της 12χρονης να εργαζόταν στο παρελθόν στον οίκο ανοχής και να έπαιρνε εκεί μαζί της το παιδί.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Θανάσης Πετράκος: Θα καεί η τσέπη μας πολύχρωμα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

ΕΝΦΙΑ: Ξαφνική επιβάρυνση για 220 χιλιάδες ιδιοκτήτες, λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και τα διάφορα επιδόματα επέβαλαν την πληρωμή φόρου κατοχής σε 220.000 επιπλέον νοικοκυριά...

Βόλος: 40χρονος επιτέθηκε σε εργαζόμενη του Δήμου με αλυσοπρίονο – Ο δράστης ήπιε και πετρέλαιο

Τρομακτικές στιγμές έζησε εργαζόμενη στον Δήμο του Βόλου όταν ένας άνδρας τής επιτέθηκε με αλυσοπρίονο, όπως περιέγραψε η ίδια στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου...

Τατούλης: “Οι πολιτικές της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Αιρετή Περιφέρεια οδηγούν το θεσμό σε καταστροφή”

Οι πολιτικές της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Αιρετή Περιφέρεια οδηγούν το θεσμό σε καταστροφή, επεσήμανε ο πρ.Περιφερειάρχης και...

Μεξικό: Συμπλοκή με 11 νεκρούς ανάμεσα σε κακοποιούς και αγανακτισμένους πολίτες – Σκληρές εικόνες

Ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε πολίτες και φερόμενους ως κακοποιούς στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους στην...