Ο Κασσελάκης, αποφεύγοντας έντονη δημόσια παρουσία, έχει εστιάσει σε περιοδείες. Σε επισκέψεις του, όπως σε εργοστάσιο ρομποτικής στο Σχηματάρι, παρατήρησε τις ελλείψεις στη σύνδεση της βιομηχανίας με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, ενημερώθηκε σχετικά με την υπόθεση θανάτου μετανάστη κρατούμενου στον Άγιο Παντελεήμονα, ζητώντας περισσότερη διαφάνεια και έλεγχο.
Ο Φάμελλος μίλησε για την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει σελίδα, ενώ οι εσωτερικές συγκρούσεις με τον Κασσελάκη έχουν επηρεάσει την κατεύθυνση του κόμματος. Ο Πολάκης, από την πλευρά του, έθεσε την ανάγκη για ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, εμμένοντας στην αποτυχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο αριθμός όσων θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές είναι κρίσιμος, με την προοπτική μιας επιστροφής απογοητευμένων ψηφοφόρων να «ευνοεί» τον Φάμελλο, αλλά μπορεί επίσης να δείξει ανανέωση της εμπιστοσύνης προς τον Κασσελάκη. Ο Πολάκης, με τη δική του βάση υποστήριξης, εισέρχεται και αυτός στην εξίσωση της εσωκομματικής πολιτικής.
Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις συνεχίζονται μεταξύ των μελών του κόμματος, με τον Χρήστο Γιαννούλη να δηλώνει ότι η εκλογή του Κασσελάκη θα είναι καταστροφική, προτείνοντας τον Φάμελλο ως καταλληλότερη υποψηφιότητα. Αντίστοιχα, η Θεοδώρα Τζάκρη έκανε αναφορά στις «συμπεριφορές νηπιαγωγείου», τονίζοντας την αναστάτωση που προκαλεί η υποψηφιότητα του Κασσελάκη. Ο Νίκος Παππάς έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει εκτός της εκλογικής κούρσας, επισημαίνοντας τη δέσμευσή του στον θεσμικό του ρόλο.
Πηγή: kathimerini.gr