Αρχική Κόσμος Κοροναϊός: Οι μάσκες προστασίας θα μας «συντροφεύουν» στις διεθνείς πτήσεις για χρόνια

Κοροναϊός: Οι μάσκες προστασίας θα μας «συντροφεύουν» στις διεθνείς πτήσεις για χρόνια

Η χρήση μάσκας προστασίας κατά του κοροναϊού θα ειναι επιβεβλημένη στις πτήσεις για τα επόμενα χρόνια, επειδή τα διαφορετικά διεθνή πρωτόκολλα καθιστούν αδύνατη την απόσυρση του κανόνα, προειδοποιούν οι ειδικοί.

H σύγχυση και το μίγμα των διαφορετικών διεθνών κανονισμών που ισχύουν και θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οπως όλα δείχνουν για την αναχαίτιση της πανδημίας, «δείχνουν» ότι οι μάσκες προσώπου θα παραμείνουν για χρόνια στις πτήσεις.

Γιατί ειδικά στο αεροπλάνo;

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα είναι ένας από τους τελευταίους περιορισμούς που θα καταργηθούν παγκοσμίως, προβλέπουν οι ειδικοί.

Με άλλα λόγια θα είναι σχεδόν αδύνατο για τις μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες να επιτρέψουν στους επιβάτες τους να ταξιδεύουν χωρίς κάλυμμα προσώπου, λόγω της μίξης των διεθνών κανόνων.

«Μέχρι να υπάρξει μια εναρμονισμένη άρση των εντολών μάσκας στις πτήσεις από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, είναι πιο απλό για τις αεροπορικές εταιρείες να τηρούν τους κανόνες σε ισχύ», δήλωσε στους Times ανώτερη πηγή απο τον κλάδο των αερομεταφορών.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου συγκεκριμένα περιμένουν «να ενεργήσουν ως «μία» όταν χαλαρώσουν τα μέτρα και επιδιώκουν «διεθνή συνέπεια» και συντονισμό.

Μικρό το τίμημα

Ο Neil Sorahan, οικονομικός διευθυντής της Ryanair, είπε στην εφημερίδα ότι οι μάσκες θα είναι «μαζί μας για λίγο ακόμα» και οτι αυτό είναι ένα «μικρό τίμημα» συγκριτικά.

Συνέκρινε τις μάσκες με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που εισήχθησαν το 2006 για τον περιορισμό των επιβατών που παίρνουν υγρά στις χειραποσκευές τους, αφού η αστυνομία απέτρεψε μια τρομοκρατική επίθεση.

Πηγή αεροπορικής εταιρείας πρόσθεσε στην εφημερίδα: «Όπως τα σούπερ μάρκετ, σχεδόν σίγουρα θα διατηρήσουμε την ίδια πολιτική μέχρι να είναι ασφαλής η μετακίνηση. «Για παράδειγμα, οι κανόνες στις ΗΠΑ είναι πολύ σαφείς για τις μάσκες.«Θα ήταν γελοίο εκ μέρους μας να ζητήσουμε από τους επιβάτες να τις φορέσουν μόνο όταν μπαίνουμε στον εναέριο χώρο τους».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 50 και ποιοι 100 ευρώ για κάθε μήνα που εκκρεμεί η επικουρική

Προκαταβολή 50 ή 100 ευρώ θα δίνεται σε συνταξιούχους για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και...

Καναδάς: Εφηβη έπαιξε πρώτη φορά στη ζωή της λαχείο και έγινε εκατομμυριούχος

Η Lamour, από το Οντάριο, δήλωσε ότι είχε ξεχάσει εντελώς το λαχείο μέχρι που άκουσε την είδηση ότι κάποιος από τη...

Γυναίκες προσφυγικής και μεταναστευτικής καταγωγής επιμορφώνονται ως «νταντάδες της γειτονιάς»

Η Άνια, η Βικτώρια και η Τζόρτζια είναι ωφελούμενες του προγράμματος «νταντάδες της γειτονιάς».Η Άνια άφησε την πατρίδα της, την Ουκρανία,...

Στρατιωτικός Ειδικός: Αυτά τα όπλα προμηθεύεται η Ρωσία από ξένες χώρες

Ισχύουν οι δυτικές αναφορές περί μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού από άλλες χώρες προς την Ρωσία; Χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα στον πόλεμο; Ο Ουκρανός ειδικός Κοβαλένκο...

Έρχεται το «μπόνους» σε όσους αποκαλύπτουν φοροδιαφυγή με «Appodixi»

Στη τελική ευθεία για τη Βουλή βρίσκεται η διάταξη που θα καθορίζει το ύψος της αμοιβής που θα λαμβάνουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι ειδοποιούν...