Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί για καρναβαλικές εκδηλώσεις, διασκέδαση, γήπεδα και σχολικές εκδρομές
Για την διαφαινόμενη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό συνεδριάζουν σήμερα, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στην διάρκεια της οποίας αναμένονται οι εισηγήσεις για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, την διασκέδαση, τις σχολικές εκδρομές και την πληρότητα στα γήπεδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση είναι οι εξής:
Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους
Επαναφορά ορθίων θαμώνων σε εσωτερικούς χώρους στην διασκέδαση
Επιστροφή των σχολικών εκδρομών στο σύνολο των μαθητών, εμβολιασμένων και μη
Αύξηση πληρότητας στο 50% για τα γήπεδα
Δύσκολο να επιτραπούν οι μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και θεωρείται, μάλλον, δεδομένο πως η επιτροπή θα ανάψει «κόκκινο» σε ότι αφορά τις παρελάσεις και τις μαζικές εξωτερικές εκδηλώσεις.
Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι να πάμε προς ένας «ελεύθερο» Πάσχα και δεν θα επιτραπεί τίποτα που να μπορεί να το θέσει αυτό σε κίνδυνο.
Παράλληλα, η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς τον Μάρτιο να έχει επέλθει μια σχεδόν πλήρης κανονικότητα για τους εμβολιασμένους.
Πηγή: gargalianoionline.gr