Αρχική Ελλάδα Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργούν τα δικαστήρια από 7 Ιανουαρίου

Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργούν τα δικαστήρια από 7 Ιανουαρίου

Το ζήτημα του τρόπου λειτουργίας των δικαστηρίων από Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού, τέθηκε επί τάπητος σε σχετική τηλεδιάσκεψη.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/1), παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, του γενικού γραμματέα του υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων αυτού, με θέμα την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων, λόγω της έντασης της πανδημίας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι διοικήσεις των μεγάλων δικαστικών σχηματισμών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών ενημέρωσαν ότι τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει είναι αντιμετωπίσιμα και μικρής σχετικά έκτασης και είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των Δικαστηρίων από αύριο.

Ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας, ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των εταιρειών φύλαξης και οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών δήλωσαν ότι θα πραγματοποιείται κανονικά ο έλεγχος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), κοινός τόπος όλων των παρισταμένων αποτελεί η ανάγκη αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας, όπως επίσης και η χρονική κατανομή των πινακίων προς αποφυγή συγχρωτισμού. Τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν από αύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας ΚΥΑ.

Οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος επισήμαναν την ανάγκη ευελιξίας των δικαστικών σχηματισμών προς αποφυγή ερημοδικιών και απώλειας δικαιωμάτων των πολιτών. «Καλούμε τους συναδέλφους να τηρούν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και να ενημερώνουν τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους για τυχόν προβλήματα, που ήθελε ανακύψουν», επισημαίνεται καταληκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο ημέρες ο ΔΣΑ είχε απευθύνει κάλεσμα στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων. Μεταξύ άλλων, εισηγούταν τον έλεγχο όλων όσων εισέρχονται στις δικαστικές αίθουσες, ενώ επισήμαινε ότι «δεν νοείται οποιαδήποτε αδράνεια στα θέματα αυτά».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μωβ μέδουσες: Διπλή επίθεση σε γυναίκα στα Χανιά – Τα σημάδια και τα συμπτώματα

Παραμένει έντονο το φαινόμενο με τις μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες, οι οποίες έχουν γίνει πονοκέφαλος για τους λουόμενους.Θύμα των μωβ...

Δημοσκόπηση GPO: Ποιες οι διαφορές των κομμάτων (πίνακας)

Με 8,9% διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καραγράφεται στο δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO για το powergame.gr. Συγεκριμένα, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 8,9 ποσοστιαίων...

Επίδομα διακοπών 200 ευρώ με δικαιούχους σε επανάληψη, στο τραπέζι η πληρωμή του

Μετά τις ανακοινώσεις για το power pass και το fuel pass 2 η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επιταγή καλοκαιριού 200 ευρώ,...

Τουρισμός για όλους: Ανοίγουν εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις – Πώς θα πάρετε τα 150 ευρώ

Στις 8-9 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», που θα παρέχει ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ προς χρήση σε οποιοδήποτε...

ΗΠΑ: Δικαστής απαγόρευσε σε 10χρονη θύμα βιασμού να κάνει άμβλωση – Αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτεία

Τρεις μέρες μετά την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της άμβλωσης στις ΗΠΑ, η ιστορία ενός 10χρονου κοριτσιού που έπεσε θύμα βιασμού...