Αρχική Ελλάδα Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργούν τα δικαστήρια από 7 Ιανουαρίου

Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργούν τα δικαστήρια από 7 Ιανουαρίου

Το ζήτημα του τρόπου λειτουργίας των δικαστηρίων από Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού, τέθηκε επί τάπητος σε σχετική τηλεδιάσκεψη.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/1), παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, του γενικού γραμματέα του υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων αυτού, με θέμα την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων, λόγω της έντασης της πανδημίας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι διοικήσεις των μεγάλων δικαστικών σχηματισμών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών ενημέρωσαν ότι τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει είναι αντιμετωπίσιμα και μικρής σχετικά έκτασης και είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των Δικαστηρίων από αύριο.

Ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας, ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των εταιρειών φύλαξης και οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών δήλωσαν ότι θα πραγματοποιείται κανονικά ο έλεγχος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), κοινός τόπος όλων των παρισταμένων αποτελεί η ανάγκη αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας, όπως επίσης και η χρονική κατανομή των πινακίων προς αποφυγή συγχρωτισμού. Τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν από αύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας ΚΥΑ.

Οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος επισήμαναν την ανάγκη ευελιξίας των δικαστικών σχηματισμών προς αποφυγή ερημοδικιών και απώλειας δικαιωμάτων των πολιτών. «Καλούμε τους συναδέλφους να τηρούν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και να ενημερώνουν τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους για τυχόν προβλήματα, που ήθελε ανακύψουν», επισημαίνεται καταληκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο ημέρες ο ΔΣΑ είχε απευθύνει κάλεσμα στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων. Μεταξύ άλλων, εισηγούταν τον έλεγχο όλων όσων εισέρχονται στις δικαστικές αίθουσες, ενώ επισήμαινε ότι «δεν νοείται οποιαδήποτε αδράνεια στα θέματα αυτά».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αυξήσεις: Η γκρίζα ζώνη των 800 – 1.000 ευρώ – Τι χάνει ο «μέσος» συνταξιούχος

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι για όλους έχει… αναπροσαρμογές, ωστόσο είναι μια κατηγορία συνταξιούχων που όχι μόνο δεν θα πάρει...

Λονδίνο: Εκνευρισμός των κατοίκων για τους αλβανικούς εορτασμούς

Οι  αλβανοί μετανάστες, γιόρτασαν το βράδυ της Δευτέρας στο Λονδίνο, την «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» της χώρας τους, προκαλώντας εκνευρισμό στους αυτοκινητιστές που εγκλωβίστηκαν για ώρες στο δρόμο.Εκατοντάδες...

Λάρισα: Ένοχος 41χρονος για τον βιασμό 12χρονης γειτόνισσας

Ένοχος για βιασμό, γενετήσια πράξη και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση ενός 12χρονου κοριτσιού, κρίθηκε την Τρίτη (30/11) 41χρονος Καρδιτσιώτης.Μετά...

Κλείδωσε: Πόσοι και πότε θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστοι...

Προσφυγή Οτσαλάν κατά Αθήνας για την παράδοσή του στις τουρκικές Αρχές

Aφορά στην άφιξη του Οτσαλάν στην Ελλάδα το 1998Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκανε δεκτή την προσφυγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά της Ελλάδας και ζήτησε υπεράσπιση από την Αθήνα.Η προσφυγή...