Αρχική Ελλάδα Κορωνοϊός: Η πανδημία «παγώνει» και το «πέναλτι» για τις αποδείξεις

Κορωνοϊός: Η πανδημία «παγώνει» και το «πέναλτι» για τις αποδείξεις

Στο «πάγωμα» ενός φορολογικού μέτρου που όταν είχε εισαχθεί είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, φαίνεται ότι προσανατολίζεται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων ανακούφισης από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ποινή 22%

Πρόκειται για την «ποινή» που θα επιβαλλόταν σε όσους φορολογούμενους δεν έκαναν χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών τουλάχιστον ίση με το 30% του εισοδήματός τους, και η οποία προέβλεπε την επιβολή φόρου με συντελεστή 22% στη διαφορά ανάμεσα στο απαιτούμενο ύψος δαπανών και σε αυτό που έκαναν οι φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να «παγώσει» για τα εισοδήματα του 2020 τη συγκεκριμένη διάταξη, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές του οικονομικού επιτελείου, δεν είναι απαραίτητο να υπάρξουν φορολογικές ποινές εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και σημειώνουν ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εν καιρώ και αφού εξετάστούν και αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα.

Μια πρόγευση για τις προθέσεις της κυβέρνησης είχε δώσει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είχε δηλώσει στο Mega ότι «όλο αυτό το θέμα, δεδομένου ότι είχαμε δύο lockdown, θέλει επανεξέταση. Δεν μπορούμε ένα μέτρο που ίσχυσε με κανονική κατανάλωση να εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο τώρα. Μην έχει κανείς αγωνία, κανείς δεν πρόκειται να αδικηθεί. Θα μετρήσουμε, θα δούμε ποιοι και γιατί έχουν πρόβλημα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί όπως είχε προγραμματιστεί».

«Πάγωμα» για ένα χρόνο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει τον νόμο, αλλά απλώς να «παγώσει» την επίμαχη διάταξη για ένα χρόνο, καθώς, όπως σημειώνεται η πανδημία είχε δύο συγκεκριμένες συνέπειες: αυξήθηκαν και οι καταθέσεις, αλλά και πολλαπλασιάστηκε η χρήση του πλαστικού χρήματος ακόμα και για μικροσυναλλαγές.

Για το «30%» υπολογίζονται σχεδόν όλα τα έξοδα κάθε νοικοκυριού όπως οι δαπάνες για αγορές τροφίμων, ποτών, ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια και ασφάλιστρα.

Εξαιρούνται οι πληρωμές για ενοίκια, δάνεια, φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου, καθώς και οι δαπάνες για αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, δικύκλων (πλην ποδηλάτων), σκαφών, αεροπλάνων, αεροσκαφών, αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κλπ).

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ο «πυρετός» της χρυσής λίρας: Πόσα τεμάχια αγόρασαν οι Έλληνες – Γιατί «φρέναραν» οι πωλήσεις

Μεταξύ 430,26 ευρώ και 504,43 ευρώ η τιμή αγοράς το α’ τρίμηνο του 2022 – Το μέγιστο που έπιασε όποιος πούλησε...

Επιδρομή των UFO στην Ευρώπη: Πόσες «συναντήσεις» με εξωγήινους είχαν πέρυσι οι Βρετανοί

«Περισσότερες από 250 φορές» αναφέρθηκαν πέρυσι στη Βρετανία περιστατικά με τον εντοπισμό Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (UFO) και «συναντήσεων» με εξωγήινους και...

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωση ζώου, ψεύδους καταγγελίας και ψεύδους κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, κηρύχθηκε ομόφωνα ο...

Την ενοχή των γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο 24χρονου μετά από γαστρικό δακτυλίο ζητά η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, διά παραλείψεως, οι δύο γιατροί που κατηγορούνται...

Κοροναϊός: Σύγχυση με την κατάργηση της μάσκας στα αεροπλάνα από σήμερα – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων και πιο συγκεκριμένα της χρήσης μάσκας, τόσο στα αεροδρόμια όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης, συστήνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο...