Αρχική Κόσμος Κορωνοϊός: Ποια η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος που έχει κάνει και τις...

Κορωνοϊός: Ποια η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος που έχει κάνει και τις δυο δόσεις;

Η περίπτωση να υποστεί λοίμωξη Covid-19 κάποιος που είναι πλήρως εμβολιασμένος, δηλαδή και με τις δυο δόσεις του εμβολίου, είναι εξαιρετικά σπάνιες. Οι περισσότερες από αυτές μάλιστα είναι είτε ήπιες είτε ασυμπτωματικές, όπως αναφέρουν τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ (CDC).

Σε 75 δομές περίθαλψης ηλικιωμένων και αναπήρων στις ΗΠΑ, εξετάστηκαν 15.000 φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου είτε της Pfizer/BioNTech είτε της Moderna. Βρέθηκαν μόνο 22 περιπτώσεις λοίμωξης από κορωνοϊό, αφότου είχαν περάσει δυο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση.

Άλλα 13 περιστατικά υπήρξαν χωρίς να έχουν περάσει οι 14 πρώτες ημέρες. Από την άλλη, σε όσους είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση, αναφέρθηκαν 145 περιστατικά.

Δυο στους τρεις από τα 22 περιστατικά, είχαν ασυμπτωματικές ή ήπιες λοιμώξεις. Μόνο δυο ασθενείς χρειάστηκαν νοσήλια και ένας έχασε τη ζωή του.

«Οι περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι δεν μολύνθηκαν, δεν είχαν συμπτώματα Covid-19 και δεν νόσησαν σοβαρά. Mπορούν να συμβούν λοιμώξεις μετά τον εμβολιασμό, επειδή τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν παρέχουν 100% προστασία» τόνισαν οι ερευνητές του CDC.

Μέχρι στιγμής από τους περίπου 85 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, μόλις 6.000 ανέφεραν περιπτώσεις λοίμωξης. Όπως είπε η επικεφαλής του CDC δρ Ροσέλ Γουαλένσκι, το ποσοστό λοίμωξης μεταξύ όσων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, είναι μόλις 0,007%.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Γερμανία: Παράτησε το SUV και κινείται με άμαξα για να μην πληρώνει καύσιμα

Η διαδρομή της Στέφανι Κίρχερ για τη δουλειά διαρκεί πλέον κάπως, αλλά, όπως λέει, έχει γίνει φθηνότερη: άφησε το SUV της...

Αισχροκέρδεια στα νησιά: Στα 23 ευρώ ο γύρος και πάνω από 5 ευρώ ένα σουβλάκι στη Μύκονο

Σε νησί της… ακρίβειας από νησί των ανέμων τείνει να μετονομαστεί η Μύκονος, καθώς όπως φαίνεται οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα πριν την...

Βόλος: Έκλεψαν κεταμίνη και ηρεμιστικά από κτηνιατρεία

Συνολικά τέσσερα κτηνιατρεία στον Βόλο έγιναν στόχος διαρρήξεων, από τα οποία εκλάπησαν κεταμίνη, ηρεμιστικά και αναισθητικά.Συγκεκριμένα, οι διαρρήξεις έχουν γίνει σε...

Επίδομα ρεύματος: Ποιοι θα πάρουν έξτρα 250 ευρώ αναδρομικά

Σε λίγες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος, το οποίο θα είναι από 18 ευρώ και θα φτάνει μέχρι...

Το κεφάλι ενός διαβοήτου κατά συρροήν δολοφόνου και ληστή διατηρείται σε βάζο από το 1841

Αυτό είναι το κεφάλι του Ντιόγο Άλβες. Ομως μην σας ξεγελάει το φαινομενικά ήρεμο, σχεδόν αγαθό, αλλά και έκπληκτο βλέμμα του....