Αρχική Κόσμος Κορονοϊός: Υπερ-εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός

Κορονοϊός: Υπερ-εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός

Επιστήμονες του αμερικανικού στρατού αναπτύσσουν ένα υπέρ – εμβόλιο για τον κορονοϊό που θα προστατεύει από όλες τις υπάρχουσες και μελλοντικές μεταλλάξεις του ιού και αναμένεται να ανακοινώσουν τα πρώτα -ενθαρρυντικά- αποτελέσματα των κλινικών ερευνών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινώσουμε τα θετικά πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής στο στρατιωτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Defense One» σύμφωνα με το «Forbes».

Το εμβόλιο σχεδιάστηκε ώστε να αντιμετωπίζει πιθανές παραλλαγές του κορονοϊού και, σε αντίθεση με άλλα εμβόλια κατά της Covid-19, αποτελείται από μια πρωτεΐνη με 24 διαφορετικές όψεις, στην οποία οι επιστήμονες μπορούν να προσαρτήσουν πρωτεΐνες ακίδας από άλλες παραλλαγές που εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει πολλούς τύπους του ιού, σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές.

Οι πρώιμες δοκιμές του εμβολίου σε πρωτεύοντα- πλην του ανθρώπου -προκάλεσαν ισχυρές αποκρίσεις αντισωμάτων που προστατεύουν από το αρχικό στέλεχος που προκαλεί το νόσο Covid-19, από παραλλαγές του όπως επίσης και από άλλους κορονοϊούς, όπως ο SARS, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine».

Οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο και έγιναν σε εθελοντές οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοιού και δεν είχαν νοσήσει.

Το υπερ-εμβόλιο μπορεί να αποθηκευτεί σε διαφορετικές θερμοκρασίες γεγονός που διευκολύνει τη διανομή του σε όλο τον κόσμο ενώ η ικανότητά του να προστατεύει από άλλους κορονοϊούς σημαίνει ότι θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην αποτροπή μελλοντικών ιών, πέραν της νόσου Covid-19.

Τα επόμενα βήματα στην ανάπτυξη του σούπερ-εμβολίου περιλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών και η ερευνητική ομάδα θα εξετάσει πώς λειτουργεί σε άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19 ή έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης στη ρύθμιση οφειλών

Ακόμη δύο μήνες προθεσμία έχουν όσοι οφειλέτες πληρούν τους όρους ένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι το ευνοϊκό πλαίσιο...

Αυτά είναι τα 44 κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Σαράντα τέσσερα κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δήλωση συμμετοχής για τις εκλογές της...

Βόλος: Επιτέθηκε στον γείτονά του με τσεκούρι για … έναν κορμό δέντρου

Οι δύο γείτονες ξεκίνησαν να μαλώνουν για το ποιος θα πάρει έναν μεγάλο κορμό και τότε ο ένας επιτέθηκε με τσεκούρι...

Ο 26χρονος φοιτητής που βρήκε τον πιο φρικτό θάνατο: Έμεινε κολλημένος ανάποδα σε σπηλιά

Ένα μοιραίο λάθος άφησε καθηλωμένος ανάποδα σε μια σπηλιά έναν άνδρα με αποτέλεσμα μερικές ώρες αργότερα να βρει φρικτό θάνατο.Τον χειρότερο...

Δύο κοντέινερ με 160 κιλά κοκαϊνης κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Κατά πληροφορίες, το παράνομο φορτίο φέρεται να συνδέεται με την ποσότητα των 105 κιλών που κατασχέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη ΘεσσαλονίκηΠερισσότερα...