Αν έχετε επιλέξει πιο παλαιωμένα τυριά, όπως μια γραβιέρα 12 μηνών και άνω, αυτά θα μπορέσουν να συνοδεύσουν πολύ καλά τα βαρελάτα ερυθρά κρασιά, επιλογές όπως το κρητικό blend Κοτσιφάλι-Syrah ή και το 100% Μανδηλάρι. Η γευστική εμπειρία γίνεται ακόμα πιο πλούσια όταν συνδυάζετε αφρώδες Ρωμέικο ή ένα Βιδιανό με μπουρμπουλήθρες με πιάτα όπως στάκα και αυγά, ή ένα κρεμώδες, υπόξινο ξύγαλο σε συνδυασμό με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό πάντρεμα, είναι σημαντικό το τυρί και το κρασί να έχουν παρόμοια ένταση. Για πιο τολμηρές γευστικές αντιθέσεις, μπορείτε να σερβίρετε αφρώδη κρασιά με πιο funky τυριά, όπως το τουλουμοτύρι ή το σπιτικό τυροζουλάκι, ή και ξηρό ανθότυρο.
Πηγή: kathimerini.gr