Αρχική Κόσμος Κρεμαστή γέφυρα κατέρρευσε δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο στην Ινδία

Κρεμαστή γέφυρα κατέρρευσε δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο στην Ινδία

Μια κρεμαστή γέφυρα που βρίσκεται υπό κατασκευή στη φτωχότερη πολιτεία της Ινδίας κατέρρευσε την Κυριακή (4/6), για δεύτερη φορά μέσα σε 14 μήνες, με ένα άτομο να δηλώνεται ως αγνοούμενος.

Η γέφυρα κατασκευαζόταν πάνω από τον ποταμό Γάγγη στην περιοχή Bhagalpur της ανατολικής πολιτείας Μπιχάρ της Ινδίας.

Η κατασκευή επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2019, αλλά αντιμετώπισε πολλαπλές καθυστερήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκλήθηκαν από προηγούμενη κατάρρευση πέρυσι  τον Απρίλιο λόγω ισχυρών ανέμων και βροχοπτώσεων.

«Υπήρξε μια τεράστια αναταραχή, ένιωσα σαν να έγινε έκρηξη. Αργότερα ανακαλύψαμε ότι η γέφυρα είχε καταρρεύσει» δήλωσε ένας ντόπιος κάτοικος.

Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη στιγμή της κατάρρευσης επάνω στη γέφυρα βρίσκονταν 8 άτομα, με τον έναν ακόμη να αγνοείται.

«Διεξάγαμε έρευνα και έχω αναφέρει τα ευρήματα στον επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Amit Raj.

Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους υποσχέθηκε να λάβει «άμεση δράση».

«Δεν κατασκευάζεται σωστά, γι’ αυτό και καταρρέει. Έπρεπε να γίνει πιο ισχυρό» σημείωσε.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, μια κρεμαστή γέφυρα επίσης κατέρρευσε στην πόλη Morbi στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ, βυθίζοντας εκατοντάδες στον ποταμό Machchhu και σκοτώνοντας 135 άτομα.

Δόθηκε στην κυκλοφορία  λίγες μέρες νωρίτερα μετά από μήνες επισκευών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μετά το στέγαστρο του ΟΑΚΑ, συναγερμός και για τη γέφυρα Καλατράβα στην Κατεχάκη

Μετά το ΟΑΚΑ, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το στέγαστρο του σταδίου, εμφανή είναι τα σημάδια...

Επικουρικές συντάξεις: Ποιες θα δοθούν μέχρι το τέλος του 2023

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι μισές από τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος του...

Περιοδεία Κουτσούλη στη Μεσσηνία

Επίσκεψη στους Γαργαλιάνους, πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Κουτσούλης, στο πλαίσιο του εορτασμού του...

Η Apple κατηγορεί το Instagram για την υπερθέρμανση των iPhone 15

Η Apple κατηγορεί το Instagram και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές για ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης με το iPhone 15. Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι ένα σφάλμα...

Ο ΕΚΦΑ ζητά 28.726 ευρώ από 24χρονο ανάπηρο φοιτητή – Στα κάγκελα στο ΑΠΘ

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να στηρίξουν 24χρονο, συμφοιτητή τους ο οποίος βρίσκεται σε...