Αρχική Ελλάδα Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών – Οι επιτήδειοι διαφημίζουν τις «υπηρεσίες» τους στο διαδίκτυο

Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών – Οι επιτήδειοι διαφημίζουν τις «υπηρεσίες» τους στο διαδίκτυο

Στον σκοτεινό κόσμο του διαδικτύου έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παράνομα κυκλώματα, που υπόσχονται την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Οι επιτήδειοι διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους με προσχέδιο πλαστών πιστοποιητικών, τα οποία περνούν από τον έλεγχο της ειδικής εφαρμογής που σκανάρει τα έγγραφα.

Το MEGA επικοινώνησε μέσα από πλατφόρμα των social media με άνθρωπο του κυκλώματος και ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Costas: Hello, ενδιαφέρομαι για πιστοποιητικό.

Lukas Benjamin: Παράγουμε και προσφέρουμε το πιστοποιητικό COVID 19. Το κάνουμε αυτό, καταχωρίζοντάς το στη βάση δεδομένων του συστήματος υγείας, που του δίνει την ίδια κατάσταση με ένα εμβολιασμένο άτομο.

«Πείτε μου τι εμβόλιο θέλετε»

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το κύκλωμα και εμφανίζεται ως μεσολαβητής συνέχισε την επικοινωνία, δίνοντας στον ενδιαφερόμενο ακόμα και τη δυνατότητα να επιλέξει το εμβόλιο που επιθυμεί.

Lukas Benjamin: Έχετε ένα προτιμώμενο εμβόλιο που θα θέλατε να χρησιμοποιήσουμε;

Costas: Θα ήθελα ένα εμβόλιο mRNA για εμένα. Είναι όμως 100% ασφαλές, χωρίς να φανεί ότι είναι ψεύτικο; Δηλαδή θα περνάει το QR code;

Και εδώ αρχίζει το διαφημιστικό σόου από την πλευρά του κυκλώματος.

Μάλιστα, στη συνομιλία που είχε δημοσιογράφος του MEGA για την έκδοση πλαστού πιστοποιητικού, ζήτησε ένα προσχέδιο για να διαπιστώσει αν το πιστοποιητικό λειτουργεί και περνάει από τους ελέγχους. Το αποτέλεσμα, μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας.

Lukas Benjamin: Το πιστοποιητικό είναι 100% ασφαλές. Ο κωδικός QR εμφανίζεται μόλις σαρωθεί και εμφανίζει όλες τις πληροφορίες για το εμβόλιο. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε εφαρμογή covid-19 για να σαρώσετε αυτήν.

O «ενδιαφερόμενος» ακολούθησε τις οδηγίες και, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολοηθεί, το πιστοποιητικό έγινε δεκτό από την ειδική εφαρμογή.

Lukas Benjamin: Αυτό που έστειλα είναι απλώς ένα δείγμα της δουλειάς μας με ένα φανταστικό όνομα, γιατί παράγουμε για όλες τις χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, όταν παράγουμε το δικό σας, θα εμφανιστεί το όνομά σας.

«Σε 48 ώρες θα είναι έτοιμο»

Και αμέσως μετά, ακολούθησαν τα διαδικαστικά: ο χρόνος που θα χρειαστεί για να το έχει στα χέρια του ο ενδιαφερόμενος και, φυσικά, το κόστος

Costas: Μια τελευταία ερώτηση. Σε πόσο χρόνο θα μπορώ να το έχω; Αρχίζουν και ζορίζουν τα πράγματα για εμάς, τους ανεμβολίαστους.

Lukas Benjamin: Σε 48 ώρες, θα το έχετε.

Costas: Ωραία. Πώς γίνεται η πληρωμή; Αφού βγει το πιστοποιητικό;

Lukas Benjamin: Φυσικά όχι. Χρειαζόμαστε τα χρήματα για να πληρώσουμε τους υπεύθυνους της διαδικασίας. Δεν είμαστε κερδοσκοπικός οργανισμός. Αυτό δεν είναι δουλειά, αφορά ανθρώπινες ζωές.

Ο διαχειριστής του group για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η πληρωμή γίνεται μόνο μέσω… bitcoins!

Costas: Οκ αλλά πώς θα σας πληρώσω;

Lukas Benjamin: Όπως είπα, δεχόμαστε μόνο bitcoins για λόγους ασφαλείας. Ακολουθεί η διεύθυνση Bitcoin για πληρωμή.

Costas: Ωραία. Βάζω το ποσό και σας στέλνω τα στοιχεία μου, οκ;

Lukas Benjamin: Εντάξει, και θυμηθείτε να στείλετε και το στιγμιότυπο οθόνης της πληρωμής σας.

Costas: Έγινε. Σας ευχαριστώ πολύ! Θα σας ενημερώσω σύντομα.

Το φαινόμενο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού φαίνεται πως παίρνει τεράστιες διαστάσεις, καθώς οι επιτήδειοι αναζητούν ενδιαφερόμενους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οι αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά και οι νέες συνήθειες πληρωμών των καταναλωτών

Η περαιτέρω ενίσχυση των ανοδικών τάσεων στις πληρωμές μέσω χρεωστικών καρτών, αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό στις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών στη...

Youtuber: Ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι 23 ετών και έβγαλε 54 εκατομμύρια δολάρια το 2021

Youtuber: Τα πιο ακριβοπληρωμένα άτομα αποκαλύφθηκαν από το Forbes, με έναν 23χρονο δημιουργό περιεχομένου να βρίσκεται στο νούμερο της λίστας, έχοντας...

Έφτασε στη χώρα μας το κρουστικό κύμα από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόγκα

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑθηνώνΠολλοί μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Αστεροσκοπείου Αθηνών σε όλη τη χώρα...

Απελαύνεται από την Αυστραλία ο Τζόκοβιτς

Απορρίφθηκε η αίτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς για να λάβει βίζα παραμονής στην Αυστραλία.Η απόφαση ήταν ομόφωνη μεταξύ των τριών δικαστών, που επικύρωσαν ουσιαστικά την...

«Βόμβες» Κούγια για το τροχαίο του Μονογυιού – «Έχω στοιχεία που πρέπει να ξέρουν οι αρχές»

Για τη σχέση του με τον αδικοχαμένο, Τζώρτζη Μονογυιό, αλλά και για τα στοιχεία που έχει στα χέρια του και όπως...