Αρχική Ελλάδα Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών – Οι επιτήδειοι διαφημίζουν τις «υπηρεσίες» τους στο διαδίκτυο

Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών – Οι επιτήδειοι διαφημίζουν τις «υπηρεσίες» τους στο διαδίκτυο

Στον σκοτεινό κόσμο του διαδικτύου έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παράνομα κυκλώματα, που υπόσχονται την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Οι επιτήδειοι διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους με προσχέδιο πλαστών πιστοποιητικών, τα οποία περνούν από τον έλεγχο της ειδικής εφαρμογής που σκανάρει τα έγγραφα.

Το MEGA επικοινώνησε μέσα από πλατφόρμα των social media με άνθρωπο του κυκλώματος και ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Costas: Hello, ενδιαφέρομαι για πιστοποιητικό.

Lukas Benjamin: Παράγουμε και προσφέρουμε το πιστοποιητικό COVID 19. Το κάνουμε αυτό, καταχωρίζοντάς το στη βάση δεδομένων του συστήματος υγείας, που του δίνει την ίδια κατάσταση με ένα εμβολιασμένο άτομο.

«Πείτε μου τι εμβόλιο θέλετε»

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το κύκλωμα και εμφανίζεται ως μεσολαβητής συνέχισε την επικοινωνία, δίνοντας στον ενδιαφερόμενο ακόμα και τη δυνατότητα να επιλέξει το εμβόλιο που επιθυμεί.

Lukas Benjamin: Έχετε ένα προτιμώμενο εμβόλιο που θα θέλατε να χρησιμοποιήσουμε;

Costas: Θα ήθελα ένα εμβόλιο mRNA για εμένα. Είναι όμως 100% ασφαλές, χωρίς να φανεί ότι είναι ψεύτικο; Δηλαδή θα περνάει το QR code;

Και εδώ αρχίζει το διαφημιστικό σόου από την πλευρά του κυκλώματος.

Μάλιστα, στη συνομιλία που είχε δημοσιογράφος του MEGA για την έκδοση πλαστού πιστοποιητικού, ζήτησε ένα προσχέδιο για να διαπιστώσει αν το πιστοποιητικό λειτουργεί και περνάει από τους ελέγχους. Το αποτέλεσμα, μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας.

Lukas Benjamin: Το πιστοποιητικό είναι 100% ασφαλές. Ο κωδικός QR εμφανίζεται μόλις σαρωθεί και εμφανίζει όλες τις πληροφορίες για το εμβόλιο. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε εφαρμογή covid-19 για να σαρώσετε αυτήν.

O «ενδιαφερόμενος» ακολούθησε τις οδηγίες και, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολοηθεί, το πιστοποιητικό έγινε δεκτό από την ειδική εφαρμογή.

Lukas Benjamin: Αυτό που έστειλα είναι απλώς ένα δείγμα της δουλειάς μας με ένα φανταστικό όνομα, γιατί παράγουμε για όλες τις χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, όταν παράγουμε το δικό σας, θα εμφανιστεί το όνομά σας.

«Σε 48 ώρες θα είναι έτοιμο»

Και αμέσως μετά, ακολούθησαν τα διαδικαστικά: ο χρόνος που θα χρειαστεί για να το έχει στα χέρια του ο ενδιαφερόμενος και, φυσικά, το κόστος

Costas: Μια τελευταία ερώτηση. Σε πόσο χρόνο θα μπορώ να το έχω; Αρχίζουν και ζορίζουν τα πράγματα για εμάς, τους ανεμβολίαστους.

Lukas Benjamin: Σε 48 ώρες, θα το έχετε.

Costas: Ωραία. Πώς γίνεται η πληρωμή; Αφού βγει το πιστοποιητικό;

Lukas Benjamin: Φυσικά όχι. Χρειαζόμαστε τα χρήματα για να πληρώσουμε τους υπεύθυνους της διαδικασίας. Δεν είμαστε κερδοσκοπικός οργανισμός. Αυτό δεν είναι δουλειά, αφορά ανθρώπινες ζωές.

Ο διαχειριστής του group για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η πληρωμή γίνεται μόνο μέσω… bitcoins!

Costas: Οκ αλλά πώς θα σας πληρώσω;

Lukas Benjamin: Όπως είπα, δεχόμαστε μόνο bitcoins για λόγους ασφαλείας. Ακολουθεί η διεύθυνση Bitcoin για πληρωμή.

Costas: Ωραία. Βάζω το ποσό και σας στέλνω τα στοιχεία μου, οκ;

Lukas Benjamin: Εντάξει, και θυμηθείτε να στείλετε και το στιγμιότυπο οθόνης της πληρωμής σας.

Costas: Έγινε. Σας ευχαριστώ πολύ! Θα σας ενημερώσω σύντομα.

Το φαινόμενο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού φαίνεται πως παίρνει τεράστιες διαστάσεις, καθώς οι επιτήδειοι αναζητούν ενδιαφερόμενους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βρήκε 51 χρόνια μετά την κόρη της που είχε απαχθεί

Μια γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν από περισσότερες από πέντε δεκαετίες βρέθηκε στο Fort Worth αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε η οικογένειά της...

Twitter: Υπό «στενή παρακολούθηση» από τον Λευκό Οίκο για το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης

Ο Έλον Μασκ είπε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο αριθμός της εγγραφής νέων χρηστών «ήταν υψηλότερος όλων των εποχών»Ο Λευκός Οίκος...

Daily Mail: Σχέδιο ανάπλασης 14.000.000 ευρώ για το Τατόι στο «τραπέζι» Κάρολου – Μητσοτάκη

Η Daily Mail με δημοσίευμά της αναφέρεται στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας ο βασιλιάς Κάρολος με τον Κυριάκο...

Ο Πηνειός γέμισε με καραβίδες και καβούρια (Βίντεο)

Καβούρια και κοπάδια από μικρές καραβίδες «κατέλαβαν» αρκετά σημεία στον ποταμό Πηνειό σε Αμπελώνα και Φαλάνη, όπως φαίνεται σε βίντεο ερασιτέχνη...

Συντάξεις Ιανουαρίου 2023: Νωρίτερα η καταβολή τους λόγω εορτών (ημερομηνίες)

Εξαιτίας των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2023 του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) θα καταβληθούν...