Αρχική Πολιτική Λαμπρόπουλος σε Πλακιωτάκη για Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα και γραμμή Καλαμάτα-Κρήτη

Λαμπρόπουλος σε Πλακιωτάκη για Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα και γραμμή Καλαμάτα-Κρήτη

Το ζήτημα της δημιουργίας Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα και τη λειτουργία ναυτιλιακής γραμμής Καλαμάτα-Κρήτη έθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει σε δελτίο τύπου αναλυτικά:

Επισκέφθηκα σήμερα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συναντήθηκα με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο συζητήσαμε τα εξής δυο σημαντικά για την Μεσσηνία θέματα:

Την δημιουργία Ναυτικής Ακαδημίας, για Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση των Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, στην περιοχή Μπούκα της Μεσσήνης.

Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό ότι εδώ και αρκετά χρόνια, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει αγοράσει 50.000τμ. στην περιοχή της Μεσσήνης, τα οποία και δώρισε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, για κατασκευή και λειτουργία Ναυτικής Ακαδημίας.

Επισήμανα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αφού απέχει από την Αθήνα 2,5 ώρες, είναι κοντά στην Μεσσήνη και στην Καλαμάτα, στο Αεροδρόμιο, στο Νοσοκομείο και μπροστά στη θάλασσα.

Ο κ. Πλακιωτάκης, μου γνωστοποίησε, πως στο πλαίσιο αναβάθμισης της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης βλέπει θετικά και με πολύ ενδιαφέρον, την προοπτική δημιουργίας της Ναυτικής Ακαδημίας-Πρότυπο στην περιοχή της Μεσσήνης.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού παγκοσμίως, γεγονός, που καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη, άμεσης έναρξης των συζητήσεων για συνεργασία και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ώστε να εξευρεθεί τρόπος, πιθανόν μέσω ΣΔΙΤ, για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει η Ναυτική Ακαδημία.

Συζητήσαμε, επίσης, με τον κ. Πλακιωτάκη  τη λειτουργία Ναυτιλιακής Γραμμής, που θα συνδέει την Κρήτη με την Καλαμάτα, για την μεταφορά επιβατών, αυτοκινήτων και φορτηγών, με προορισμό την Πάτρα και εν συνεχεία την Ευρώπη.

Ευχαρίστησα τον κ. Υπουργό για την καλή και χρήσιμη συνάντηση που είχαμε, το ενδιαφέρον του και την θετική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τον Νομό μας, την Πελοπόννησο, τους νέους μας και την Εμπορική μας Ναυτιλία.    

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ποιες είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στο κόσμο

Κάθε μήνα, όταν έρχονται οι λογαριασμοί, τα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται πόσο έχει ακριβύνει η ζωή. Και αυτό το...

Βομβαρδιστικό B-21 Raider: Το πρώτο πολεμικό αεροσκάφος 6ης γενιάς που αποκαλύπτεται στον κόσμο

Το νέο βομβαρδιστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, B-21 Raider, πρόκειται να παρουσιάσει την Παρασκευή η Northrop Grumman Corporation, σε συνεργασία με την...

Προειδοποίηση των ειδικών για την ατμόσφαιρα τον χειμώνα -Τι θα φέρει η μαζική καύση ξύλων

Η σημαντική στροφή του κόσμου στην καύση ξύλου για οικιακή θέρμανση είναι μια δυσοίωνη, αλλά ιδιαίτερα πιθανή προοπτική για τον φετινό χειμώνα, η οποία...

Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις – Έως τις 21 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση στους δικαιούχους

Περισσότεροι από 940.000 πολίτες έχουν υποβάλει, μέχρι στιγμής, αίτηση για το επίδομα θέρμανσης στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mythermansi), σύμφωνα με...

Τουρκία: Με ντομάτες, αγγούρια και μελιτζάνες διαμαρτυρήθηκε βουλευτής για την ακρίβεια

Τρομερό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και η γείτονα χώρα με την ακρίβεια στα τρόφιμα, μιας και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ εκτοξεύονται...