Αρχική Πολιτική Λαϊκή Συσπείρωση: Μέτρα τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Λαϊκή Συσπείρωση: Μέτρα τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η πανδημία εξαπλώνεται ανησυχητικά στη χώρα μας και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα, χωρίς να έχει σταματήσει το δεύτερο και τα πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αν δεν συνοδεύονται από ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα πρέπει:

Να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας με άμεσες προσλήψεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας.
Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στο Πανεπιστήμιο εάν λειτουργήσει, στα Σουπερμάρκετ και όπου συγκεντρώνεται κόσμος.
Μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στις εστίες διασποράς του ιού.
Ενίσχυση και οργάνωση των Κέντρων Υγείας για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο.
Το νοσοκομείο να συνεχίσει το ιατρικό του έργο χωρίς περιορισμούς και κυρίως χωρίς μείωση των τακτικών χειρουργείων. Να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση του διαχωρισμού των κρουσμάτων covid-19 από τα άλλα περιστατικά νοσηρότητας για να μειωθεί ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακής διασποράς.
Απεμπλοκή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου από τους εμβολιασμούς για λόγους καλής λειτουργίας αλλά και για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στον κόσμο που θα πηγαίνει για εμβολιασμό.
Πρέπει να ενταθεί ο εμβολιασμός με καλή οργάνωση, γρήγορες διαδικασίες και χρήση όλων των εμβολίων που είναι διεθνώς εγκεκριμένα.

Είναι απαράδεκτο να μην λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο στην Τρίπολη για τις ηλικίες 60 – 64 ετών.

Τα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να αυξηθούν και να αναπτυχθούν με  γνώμονα να είναι πιο κοντά στους εμβολιαζόμενους. Από τα 9 εμβολιαστικά κέντρα που εξήγγειλαν στο Νομό, δεν λειτουργούν ούτε τα μισά, από έλλειψη εμβολίων. Για τον εμβολιασμό των ανθρώπων ηλικίας 60-64 ετών, μιας ευρείας περιοχής συμπεριλαμβανομένων και του Δήμου Τρίπολης, ορίστηκε το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης. Η μετακίνηση μόνο από το Δήμο Τρίπολης χιλιάδων κόσμου στη Μεγαλόπολη δημιουργεί πολλά προβλήματα. Αξεπέραστα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά και άλλα προβλήματα, γενικά οι ανήμποροι, οι μοναχικοί και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης.

Επειδή είναι πολύ πιθανή μια έξαρση του ιού και στην περιοχή μας που θα μετατρέψει ουσιαστικά το Παναρκαδικό σε νοσοκομείο μιας νόσου και δεν θα φθάνει, πρέπει να φροντίσουμε για λύση από τώρα.

Ο Δήμος Τρίπολης, όλοι οι Δήμοι, η Περιφέρεια και οι μαζικοί φορείς, πρέπει μαζί με τα προηγούμενα να διεκδικήσουμε ΤΩΡΑ την επίταξη της κλειστής κλινικής που βρίσκεται πίσω από το σταθμό του τρένου για να γίνει χώρος απλής νοσηλείας ασθενών covid-19.

Να απαιτήσουμε να ετοιμαστεί πριν να είναι αργά με κρεβάτια και όλο τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό, με πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπό προσωπικό, θα είναι πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να τρέχουμε όταν θα έχουν γεμίσει τα πάντα.

Ακόμη πρέπει από τώρα να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για τη φροντίδα μοναχικών και ανήμπορων ανθρώπων, όλων όσων έχουν κινητικά προβλήματα, προβλήματα μετακίνησης ή είναι μεγάλης ηλικίας και θα χρειαστούν απομόνωση σε περίπτωση που θα κολλήσουν τον ιό και δεν χρειάζεται να τύχουν νοσοκομειακής φροντίδας.

Βαγγέλης Γούργαρης

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ισπανία: 80 χρόνια μετά θυμήθηκε που είχαν ρίξει βόμβα οι Ιταλοί στον ισπανικό εμφύλιο

Ήταν μόλις 6 χρονών όταν είχε βομβαρδιστεί το συγκεκριμένο κτίριο, αλλά δεν είχε εκραγεί η βόμβαΗ αστυνομία απενεργοποίησε μια βόμβα που δεν...

Άστεγος γιορτάζει τα γενέθλια του σκύλου του – Το βίντεο που συγκίνησε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου

Τον γύρω του κόσμου κάνει το συγκινητικό βίντεο ενός αστέγου στην Κολομβία, ο οποίος γιορτάζει τα γενέθλια του σκύλου του με τον πιο γλυκό...

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Φασιανός

Την τελευταία του πνοή, άφησε σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε...

Ο «Νόμιμος ιδιοκτήτης της χώρας» είναι γυμνός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΟ «Νόμιμος ιδιοκτήτης της χώρας» είναι γυμνόςΣυμπολίτες-συμπολίτισσες,Βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο της πανδημίας και ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες...

Τι έκαναν οι αρχαίοι Αθηναίοι στους επικίνδυνους πολιτικούς

Η δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα αποτελεί ακόμα ένα πρότυπο μέχρι και σήμερα. Ο θεσμός του οστρακισμού μπορεί να είναι παράδοξος, αφού...