Αρχική Πολιτική Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: «Φαρσοκωμωδία γύρω από την Πελοπόννησο ΑΕ.»

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: «Φαρσοκωμωδία γύρω από την Πελοπόννησο ΑΕ.»

 

Διαπιστώσεις του ελέγχου στη Πελοπόννησο ΑΕ.

Από το πόρισμα των επιθεωρητών ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την Πελοπόννησο ΑΕ προκύπτει ξεκάθαρα ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη που στηρίχθηκε από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

  1. Λειτουργούσε την Πελοπόννησο ΑΕ σαν μια κοινή εμπορική ανώνυμη εταιρεία και όχι σαν μια Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων. Λες και τα λεφτά ήταν δικά τους προσωπικά και όχι δημόσιο χρήμα!!!
  2. Λειτουργούσε την Πελοπόννησο ΑΕ με Κανονισμό Ανάθεσης και Εκτέλεσης Συμβάσεων, που δεν είχε εγκριθεί από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ 2 περ γ (γγ) του Ν. 4013/2011.

Η απόδειξη είναι ότι, από τον δειγματοληπτικό έλεγχο δέκα προγραμματικών συμβάσεων και μόνο για τη διαδικασία ανάθεσης και παραλαβής στη Πελοπόννησο ΑΕ προκύπτουν:

α)  Εκτεταμένες κατατμήσεις δηλ. τις 10 προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με την Πελοπόννησο ΑΕ τις έσπασαν σε 402 συμβάσεις απευθείας ανάθεσης για να μην κάνουν διαγωνισμούς.

β)   Για αυτές τις απευθείας αναθέσεις δεν εκδίδονταν αποφάσεις ανάθεσης αλλά «εσωτερικά σημειώματα» δηλ. μπακαλόχαρτα!!!

γ)   Δεν αναρτήθηκαν στο Διαύγεια, για να μην μαθαίνει κανείς τίποτα.

δ) Έγιναν συμβάσεις απευθείας ανάθεσης στον ίδιο ανάδοχο σε περισσότερες από μια προγραμματικές συμβάσεις ή και στο σύνολο, χωρίς να υπάρχει αναφορά σε αυτές και χωρίς επιμερισμό της αμοιβής του ανάδοχου δηλ. γουρούνι στο σακί!!!

ε) Τα μέλη των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής του αντικειμένου των συμβάσεων  απευθείας αναθέσεις στη Πελοπόννησο ΑΕ, τα μέλη των Επιτροπών Παρακολούθησης και  τα μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών των προγραμματικών συμβάσεων είναι τα ίδια και εναλλάσσονται δηλ. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, Γιάννης παρακολουθεί, Γιάννης ελέγχει, Γιάννης παραλαμβάνει!!!

στ) Στις δέκα αυτές προγραμματικές συμβάσεις που ελέγχθηκαν περίσσεψε, δεν δαπανήθηκε για το σκοπό του έργου των προγραμματικών συμβάσεων, που είχε αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο το ποσό 1.311.689,73 ευρώ, ποσό που πρέπει να επιστραφεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παίζεται μια φαρσοκωμωδία.

Αντί η συζήτηση να γίνεται γύρω από αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα που θέτει η έκθεση ελέγχου των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας παίζεται μια φαρσοκωμωδία.

  • Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη που απαρτίζεται από «αντάρτες» στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με κάποιους να γλυκοκοιτάζουν κατά το ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» δεν τοποθετείται στα πιο πάνω συγκεκριμένα ζητήματα, πετάει την μπάλα στην εξέδρα και ζητά να δηλώσουμε ότι δεν είναι κλέφτες.
  • Η νυν περιφερειακή αρχή Νίκα (ΝΔ) με την στήριξη των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ (Δέδε) και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (Μπουντρούκα) δεν παίρνουν και αυτοί θέση στις διαπιστώσεις της έκθεσης ελέγχου των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με τη μορφή απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η μόνη απόφαση που έχουν πάρει είναι να καλύψει η Περιφέρεια το έλλειμα, δηλ. να μην καταλογιστεί σε κανέναν τίποτα και να πληρώσει το έλλειμα ο Πελοποννησιακός λαός.
  • Οι Δήμαρχοι και η ΠΕΔ Πελοποννήσου σιωπούν.

Μόνο ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών που είναι και πρόεδρος της ΠΕΔ δίνει συνεντεύξεις και παρουσιάζει οβιδιακές μεταμορφώσεις. Ξαφνικά αγάπησε τον μέχρι χθες άσπονδο εχθρό του Τατούλη. Δηλώνει ότι όλα είναι νόμιμα, δεν βλέπει καμία παρανομία και παρατυπία, παρόλο που ήταν «ωσεί παρών» στη Πελοπόννησο ΑΕ. Δεν τον καλύπτει το πόρισμα των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Θέλει τώρα να κάνει έλεγχο με δικό του ελεγκτή, αφού τόσα χρόνια δεν γνώριζε, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα, παρόλο που ήταν αντιπρόεδρος στη Πελοπόννησο ΑΕ. Θέλει μάλιστα να γίνει και πρόεδρος σε μια αμαρτωλή Αναπτυξιακή την Πελοπόννησο ΑΕ.

Θα προτείναμε στον κ. Νίκα και κ. Καμπόσο να ορίσουν ελεγκτές-λογιστές και δικηγόρους αυτούς που είχε ο κ. Τατούλης.

Επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αυτά τα λίγα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν αυτά που χρόνια λέει το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι αναπτυξιακές ΑΕ των Δήμων και των Περιφερειών, που τώρα μετεξελίσσονται σε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς σύμφωνα με πρόσφατο νόμο της ΝΔ, είναι χρήσιμα εργαλεία για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών-μελετών και έργων, συρρίκνωσης των υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών ανατροπής και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. Είναι μηχανισμοί μοιράσματος δουλειών σε ημέτερους, ομηρίας και εκμαυλισμού συνειδήσεων. Στοχεύουν στη μεγαλύτερη ενσωμάτωση Δήμων και Περιφερειών στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Για αυτό πρέπει να κλείσουν οι αναπτυξιακές να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι στις περιφέρειες και στους δήμους να γίνεται το έργο από τις υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών.

Ειδικά η Πελοπόννησος ΑΕ στα χέρια της προηγούμενης περιφερειακής αρχής εκτός των παραπάνω, ήταν ένα θερμοκήπιο που άνθισαν πολλά μπουμπούκια, έγινε διασπάθιση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η Πελοπόννησος ΑΕ δεν παίρνει φτιασίδωμα και εξυγίανση. Πρέπει να κλείσει και να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες και τα ελλείματα. Κάθε άλλη λύση είναι κουκούλωμα.

3-12-2020

 

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΗΠΑ: Διαλύθηκε η ειδική ομάδα, μέλη της οποίας ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου Αφρομερικάνο

Η αστυνομική διεύθυνση του Μέμφις ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως διαλύεται η ειδική μονάδα Scorpion, πέντε πρώην μέλη της οποίας ενεπλάκησαν στον...

Διαβατήρια: Η λίστα με τα πιο ισχυρά παγκοσμίως – Η θέση της Ελλάδας

Το «χειρότερο» του ΑφγανιστάνΣτα 10 παγκόσμια ταξιδιωτικά έγγραφα με την μεγαλύτερη ισχύ για το 2023 είναι το ελληνικό διαβατήριο, σύμφωνα με...

Πλειστηριασμοί: Σε αναμονή 700.000… σφυράκια

Κόβουν ταχύτητα οι ρυθμίσεις μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού λόγω μιας νομικής εκκρεμότητας, για την οποία κλήθηκε να αποφασίσει ο Αρειος ΠάγοςΣτον πάγο...

Σούπερ μάρκετ: Είναι παράνομη η μείωση της ποσότητας στις συσκευασίες; – Οι απαντήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα τον τελευταίο καιρό από τους πελάτες των σούπερ μάρκετ είναι η μείωση της ποσότητας στις συσκευασίες. Για το...

Ουκρανία: Ο πόλεμος των μισθοφόρων

Σε αυτή τη φάση του ατέρμονου και διαρκώς μεταβαλλόμενου πολέμου στην Ουκρανία, «μητέρα όλων των μαχών» θεωρείται εκείνη στο στρατηγικής σημασίας Μπαχμούτ.Σε αυτό το...